Varujan Vosganian a anunțat că a observat „o anumită docilitate” în ceea ce privește MCV

Publicat: 04 11. 2019, 16:53

„ALDE va vota acest guvern pentru a nu risca o perioadă de instabilitate, cu atât mai costisitoare cu cât ne apropiem de sfârșitul anului și avem nevoie de un buget pe anul viitor și rectificarea bugetară pe acest an. Însă profilul unor dintre miniștri desemnați, declarațiile pe care le-au făcut în trecut, ei sau cei care îi susțin, ne obligă să fim vigilenți pe viitor. (…) Aș vrea ca pe viitor să introduceți sintagma drepturile fundamentale ale omului în vocabularul dumneavoastră politic”, a afirmat Varujan Vosganian, în plenul reunit al Parlamentului.

„Eu m-aș fi așteptat când vorbiți despre reforma în justiție să evocați și abuzurile și să spuneți că nu veți permite abuzuri de aici înainte. Se pare că în acest domeniu viziunile noastre se deosebesc și aș vrea ca în anul care urmează vom reuși să găsim un punct de vedere comun. Vă rog ca lucrurile bune care s-au făcut în ceea ce privește standardele de viață ale românilor, legile care urmează să fie puse în aplicare, să fie aplicate așa cum le-a adoptat Parlamentul. În ceea ce privește MCV am sesizat o anumită docilitate și nu aș vrea ca vreunul dintre reprezentanții instituționali ai României să dea dovadă de slugărnicie în fața nimănui. Vă cer în numele ALDE să apărați suveranitatea și demnitatea României”, a completat Vosganian.

De asemenea, acesta a precizat că una dintre condițiile importante impuse de ALDE Guvernului Orban este alocarea a minim 4% din bugetul țării investițiilor în infrastructură.

„Am solicitat 12 puncte pe care prim-ministrul desemnat le-a acceptat. Printre ele cel mai important este cel legat de infrastructură. (…) În proiectul de buget vă solicităm să aveți cel puțin 4% pentru investițiile publice în proiectul de anul viitor”, a mai spus deputatul ALDE.