VASILE BLAGA va conduce campania PDL la locale

VASILE BLAGA va conduce campania PDL la locale
Vasile Blaga a fost desemnat, luni, de BPN al PDL, să fie coordonatorul campaniei electorale a partidului pentru alegerile locale, a anunțat Emil Boc.

Vasile Blaga a fost desemnat, luni, de BPN al PDL, să fie coordonatorul campaniei electorale a partidului pentru alegerile locale, a anunțat Emil Boc. Decizia a fost luată la propunerea președintelui PDL, anunță MEDIAFAX

Boc a precizat că, la fel ca în cazul tuturor campaniilor electorale precedente, Vasila Blaga va conduce și campania partidului pentru alegerile locale din acest an.

Decizia de astăzi a fost luată pe fondul tensiunilor tot mai mari din partid, amplificate odată cu plecările prim-vicepreședintelui Sorin Frunzăverde, a lui Darius Vâlcov, dar și a mai mulți primari din Caraș Severin și Olt.

Această stare de fapt i-a determinat pe mai mulți lideri ai partidului să reclame vidul de autoritate de la conducerea partidului, unii cerând retragerea actualului președinte Emil Boc.

În cadrul ședinței de astăzi a conducerii PDL au fost luate în discuție ca variante de lucru organizarea unui Congres Extraordinar sau constituirea unei echipe de forță condusă de Vasile Blaga, care să conducă partidul în campania electorală pentru alegerile locale.

Discuțiile despre o eventuală schimbare a garniturii la vârf urmează să fie reluată după alegeri.

Revenirea lui Blaga într-o funcție centrală vine și pe fondul presiunilor existente în partid pentru ca Emil Boc să candideze la primăria municipiului Cluj.Candidatura acestuia este dată ca sigură de democrat-liberali.

Deputatul PDL Cezar Preda declara, miercuri, într-un interviu pentru MEDIAFAX, că pentru a reuși în alegeri, PDL trebuie să își aleagă o echipă care să conducă partidul în campanie, în fruntea căreia să fie Vasile Blaga, acest lucru neimplicând schimbarea actualului președinte al PDL.

Preda spunea că, pentru ca PDL să meargă în alegeri „la câștig”, trebuie să își aleagă „un lidership de campanie, care nu implică schimbarea președintelui” și care să conducă formațiunea pe următoarele șase luni fără a fi afectat ceea ce a fost ales la Convenția partidului.

Purtătorul de cuvânt al PDL, Sever Voinescu, a declarat, joi, întrebat în legătură cu ideea ca Vasile Blaga să coordoneze campania electorală a partidului, că Blaga este un om esențial în echipa PDL, este parte a echipei, dar, în același timp, formațiunea are un președinte ales, pe Emil Boc.

„PDL este o organizație politică serioasă, care se conduce instituționalizat. Nu există lideri de facto față de lideri formali. A existat o Convenție în mai, a fost o competiție acerbă. Partidul a decis ca o anumită conducere să gestioneze, să conducă partidul în alegeri în acest an. Asta nu înseamnă nicio secundă ca această conducere să facă singură ceea ce este de făcut. Domnul Blaga este un om esențial în echipa care conduce din punct de vedere electoral mașinăria electorală a PDL”, a afirmat Voinescu.

El a adăugat că Vasile Blaga este parte a echipei pe care BPN a validat-o pentru a pregăti partidul pentru alegeri.

„Experiența domniei sale în materie de alegeri este foarte prețioasă. Ca pedelist mai tânăr, nu-mi pot imagina alegeri prin care PDL trece fără ca domnul Blaga să fie în echipa de organizare a partidului. Evident că domnul Blaga este parte a echipei, dar, în același timp, partidul are un președinte ales”, a mai spus Voinescu.

ŞOC total la CFR Cluj. Dan Petrescu începe cursa pentru supremaţie şi aduce alţi doi...
Tragedie în showbiz-ul românesc! Cunoscutul cântăreț, în stare critică la Terapie Intesivă, după ce a...
FOTO. Nicoleta Luciu, cel mai fierbinte pictorial! Imaginile tinereții într-o decapotabilă din piele
FOTO. Transformare ireală: așa arată unul dintre cei mai renumiți cântăreți români, la 60 de...
ULTIMA ORĂ! Ce se întâmplă acum cu Dincă. Este strigător la cer. Părinții fetelor ucise...
Mărturiile unui spion: Nu este ce se vede la televizor. La televizor îl vedem pe...
Orașul cu nume „cancerigen” și-a ales un nou nume. Investitorii și turiștii fugeau de el
Tragedie în showbiz-ul românesc! Cunoscutul cântăreț, în stare critică la Terapie Intesivă, după ce a...
Cântăreață din România, mesaj sfâșâietor de pe patul de spital: “Rugați-vă cu mine”
Cristofor Columb a fost EXHUMAT! Cine era de fapt MARELE explorator. Istoria Americii nu va...
S-a aflat cel mai ascuns secret al lui Ceaușescu. Strategia lui avea să aducă sfârșitul....
De ce s-a căsătorit Nicu Ceaușescu cu Elena lui Briceag, de fapt. Secretul dictatorului s-a...
Când sunt Moşii de toamnă 2020 şi ce se dă de pomană în Sâmbăta Morţilor
Ai unul dintre aceste simptome? Atunci ești considerat suspect de COVID-19
Un business care explodează în România. Nimeni nu credea că se va schimba atât de...
Ţara europeană care intră din nou în blocaj total din cauza pandemiei. Autorităţile au hotărât...
Inchide