Verdict prezidențial: Tăriceanu reprezintă partea bolșevică a PNL. PLUS. Ce a negociat șeful statului cu Copos

Publicat: 31 03. 2014, 23:17
Actualizat: 06 07. 2016, 01:20

Președintele Traian Băsescu a declarat, luni seară, că fostul premier Călin Popescu Tăriceanu nu poate rupe din PNL decât partea „stângistă”, susținând despre liderul liberal că reprezintă „partea bolșevică” a partidului.

„Tăriceanu reprezintă partea bolșevică a PNL. (…) Moral, ceva mai jos e foarte greu să vezi”,a spus șeful statului la B1.

El a susținut că Tăriceanu îi datorează, în parte, cariera politică, spunând că, în 2004, îl „tracta” în campania electorală și i-a „dat scaunul de premier deși Alianța DA pierduse alegerile”. 

„Am făcut o vampanie cu el, îl urcam pe scenă, îl arătam la lume. Îl tractam, știam că e pe spatele meu toată campania.I-am dat scaunul de premier deși Alianța DA pierduse alegerile”, a precizat șeful statului.

În context, Băsescu a dezvăluit că negocierile pentru susținerea guvernului Tăriceanu le-a purtat cu George copos de la PC, care l-a convins pe Dan Voiculescu care îi refuzase oferta.

„Am negociat cu Copos. Cu el am negociat, nu cu Voiculescu că Voiculescu nu a vrut. Cu Voiculescu am dicutat, nu a vrut, cu Copos am discutat”, a spus Băsescu.