VICTOR PONTA cedează după întâlnirea cu Martin Schulz: REFERENDUMUL se face așa cum a zis Curtea Constituțională

Publicat: 12 07. 2012, 12:20
Actualizat: 12 07. 2012, 12:20

Referendumul pentru demiterea președintelui Traian Băsescu se va organiza potrivit deciziei Curții Constituționale, a declarat premierul Victor Ponta, la finalul unei întâlniri cu președintele Parlamentului European Martin Schulz.

„Guvernul va organiza referendumul conform legii și deciziei Curții Constituționale. Guvernul  nu poate modifica legea , doar Parlamentul o poate face. Trebuie să facem o sesiune extraordinară. I+am explicat și domnului președinte Antonescu că desfășurarea acestui referendum trebuie să fie conformă cu decizia Curții Constituționale. Domnul Schulz m-a întrebat dacă parlamentul nu va decide în timp util. Conform procedurilor referendumul trebuie validat de CCR. dacă 9 milioane de români se vor prezenta la vot, atunci Curtea Constituțională va valida acest referendum. rezultatul votului va rezolva disputele dintre partidele politice”, a spus Ponta.

Discuția pe care a avut-o cu Martin Schulz „nu a fost cea mai prietenoasă”, după cum a spus-o chiar președintele Parlamentului European.

„I+am spus primului ministru că sunt foarte critic cu unele decizii pe care le-a luat, că am fost șocat de unele decizii ale președintelui României care a declarat că nu vrea să dea un premier care să aibă susținere parlamentară. Nu am tăcut nici acum 2 ani, nici acum 3 ani, când președintele l-a ales premier pe domnul Boc în locul domnului Johannis, iar acum am avut această atitudine când am văzut că România este condusă prin ordonanțe de urgență”, a spus Schulz.