Victor Ponta i-a propus pe Ecaterina Andronescu la Educație și Puiu Hașotti la Cultură

Publicat: 20 06. 2012, 14:51
Actualizat: 20 06. 2012, 14:51

Premierul Victor Ponta a anunțat că va trimite miercuri Președinției propunerile de numire a Ecaterinei Andronescu în postul de ministru al Educației și a lui Puiu Hașotti pentru funcția de ministru al Culturii.

Cele două posturi au rămas vacante după demisia ministrului Ioan Mang, acuzat de plagiat, și cea a lui Mircea Diaconu, care a pierdut procesul cu ANI.

Ministrul Culturii, Mircea Diaconu, a declarat, marți seară, că se retrage din Guvern în urma respingerii apelului său în procesul care s-a judecat la Inalta Curte de Casație și Justiție.

Președintele PNL, Crin Antonescu, a anunțat că i-a propus premierului Victor Ponta preluarea șefiei Ministerului Culturii de către senatorul PNL Puiu Hașotti.

Mircea Diaconu a fost declarat definitiv incompatibil, după ce instanța supremă a respins, marți, recursul acestuia privind hotărârea prin care Agenția Națională de Integritate a constatat că se află în incompatibilitate întrucât a fost senator și director al Teatrului Nottara.

Marți, premierul a declarat că există posibilitatea ca Ecaterina Andronescu (PSD) să fie propunerea sa pentru portofoliul Educației, el precizând că nu a luat încă o decizie în acest sens și că va face propunerea odată cu cea de la Cultură.