Victor Ponta mai vrea un acord politic. După autostrăzi, premierul vizează acum cultura

Publicat: 15 01. 2015, 13:09
Actualizat: 29 08. 2015, 09:39

„Dacă 2015 a debutat printr-un acord politic referitor la o componentă fundamentală, la apărarea noastră ca țară – un acord însă mai ușor, pentru că avea o strategie foarte clară, trebuia doar să închidem acest cerc printr-o obligație de finanțare pe termen scurt și mediu – vom continua acest lucru prin acorduri legate de infrastructură, cu siguranță de educație, de sănătate. Însă aș vrea să folosesc acest moment special pentru a-mi exprima convingerea că România are nevoie și de un acord politic pentru o strategie pe termen lung legată de cultură”, a spus Ponta în Aula Academiei Române, în discursul susținut în cadrul sesiunii solemne dedicată Zilei Culturii Naționale.

El a arătat că trebuie stabilit din punct de vedere politic, executiv și legislativ cum poate fi sprijinită cultura națională, dar mai ales cum poate fi evitată schimbarea strategiei odată cu fiecare schimbare de ministru, de premier, de Parlament sau de președinte.

În opinia premierului, acest an reprezintă un moment prielnic pentru elaborarea unor strategii care să fie asumate de cât mai multe părți.

„În istorie, nu în orice moment sau de către oricine pot fi încheiate asemenea acorduri și pot fi construite strategii. Cred că 2015 este un asemenea moment, o asemenea oportunitate”, a afirmat șeful Guvernului.

El le-a recomandat oamenilor de cultură prezenți la eveniment să folosească momentul pentru a impune o strategie pe cultură celor care dețin temporar puterea politică.