VIDEO | Marcel Ciolacu: Moartea Anastasiei să nu fi fost degeaba, să nu fie încă o cifră!

Publicat: 20 11. 2023, 17:11
Actualizat: 20 11. 2023, 18:29

This browser does not support the video element.

Marcel Ciolacu a făcut un apel la societatea civilă și mass media să promoveze Legea Anastasia. Premierul a participat luni la dezbaterea proiectului de lege, într-un eveniment organizat la Palatul Victoria. 

Nu ne dorim să fim în sufletul tatălui Anastasiei, și-a început discursul premierul României, care a mulțumit ONG-urilor, elevilor și studenților, dar și fostului premier Călin Popescu Tăriceanu.

Nu ne dorim să fim în sufletul lui (n.r. tatăl Anastasiei) după pierderea avută, care a găsit puterea să se implice și să ridice acest caz ca să-l vedem cu toții în adevărata lumină a faptului că era cazul să înăsprim legislația dacă vei conduce fără carnet, dacă vei conduce sub influența alcoolului și dacă vei conduce după ce ai consumat droguri.

Premierul găsește motto-ul campaniei foarte bun: „Fii curat la volan” și transmite că nu este un demers politic, de fațadă.

Pierderea familiei, decesul Anastasiei, să nu fie degeaba și să fie încă o cifră într-o statistică a țării. Eu cred că este un moment important, faptul că marile companii, societatea civilă, Parlamentul au reacționat în timp real de această dată la o asemenea tragedie și este evident că ne obligă, repet, mai ales gestul tatălui Anastasiei, și pe mine ca părinte, nu ca prim-ministru, să ne implicăm și mai mult în acest demers.

Legea Anastasia, inițiată de senatorul PSD Robert Cazanciuc, poartă numele fetiței care a murit în anul 2022 din cauza unui șofer fără permis.

Proiectul de lege, promulgat pe data de 7 iulie 2023, prevede că săvârșirea omorului din culpă de către un șofer care a condus fără permis, sub influența alcoolului sau a substanțelor psiho-active, SE VA PEDEPSI CU ÎNCHSOAREA, fără ca instanța să poată dispune suspendarea pedepsei sub supraveghere.

CITEȘTE ȘI:

VIDEO | Ce spune opoziția despre Legea pensiilor, după dezbaterile din Comisie/ Seidler: Doamna ministru încarcă să ducă cu zăhărelul pensionarii

România, ultimul „tren” pentru Schengen? Aderarea țării noastre și a Bulgariei, pe ordinea de zi a Consiliului JAI din 5 decembrie