VIDEO | Marcel Ciolacu: Sunt aproximativ 4500 de medici în care statul a investit sute de milioane de euro, să ne asigurăm că îi păstrăm în ţară

Publicat: 04 01. 2024, 15:23

This browser does not support the video element.

Șeful Guvernului, Marcel Ciolacu, a anunțat, joi, că una dintrre dintre prioritățile din acest an este rezolvarea problemei medicilor rezidenți.

Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, în şedinţa de Guvern, că vrea să rezolve rapid problema medicilor rezidenţi care au promovat examenul la sfârşitul anului trecut, solicitând în acest sens aportul ministerelor Sănătăţii, Dezvoltării și Finanţelor.

Şeful Executivului a declara, în prima ședință de Guvern din 2024, că o prioritate în acest început de an este rezolvarea problemei medicilor rezidenţi care au promovat examenul de specialitate la ultima sesiune.

„Tot ca o prioritate în acest început de an, vreau să rezolvăm rapid problema medicilor rezidenţi, care au promovat examenul de specialitate la sfârşitul anului trecut. Sunt aproximativ 4500 de medici în care statul român a investit sute de milioane de euro şi trebuie să ne asigurăm că îi păstrăm în ţară”, a spus premierul.

„De aceea, în perioada imediat următoare Ministerul sănătăţii şi Ministerul Dezvoltării trebuie să actualizeze listele cu posturi vacante şi să vină în guvern un memorandum de scoatere la concurs a acestora. Rog de asemenea şi Ministerul Finanţelor să coopereze pentru ca acest lucru să se întâmple rapid”, a conchis șeful Guvernului.