VIDEO. Scandal în Senat. Mai multor deputați USR li s-a INTERZIS să intre în sala de plen. Drulă a sesizat SPP

Publicat: 20 12. 2017, 15:19

UPDATE: Deputatul USR, Cătălin Drulă, a sesizat Serviciul de Protecție și Pază (SPP), miercuri, după ce deputaților Uniunii care au vrut să-și susțină amendamentele la Legile justiție în plen le-a fost blocat accesul la intrarea în plenul Senatului.

„Eu am văzut că colegii mei erau acolo, îmbrânciți de domnul acela, și m-am dus să sesizez SPP-ul și ei mi-au spus că au sesizat Poliția, la rândul lor, și că șeful de Dispoziție pe Parlament va veni acolo, dar nu știu ce s-a mai întâmplat, pentru că a trebuit să revin la plen la Camera Deputaților” a declarat Drulă, pentru Mediafax.

Deputații USR au fost ținuți la ușă de oamenii de ordine de la Senat, chiar dacă parlamentarii susțin că au tot dreptul să intre în sală fiind inițiatori de amendamente. 

În cele din urmă, aleșii USR au fost redirecționați către balcoane, locul destinat invitaților. 

USR, PMP și PNL au cerut miercuri, în deschiderea ședinței de plen a Senatului unde se dezbat și votează propunereile legislative pentru modificarea și completarea Legii nr.304/2004 privind organizarea judiciară și Legii nr. 317/2004 privind organizarea și funcționarea CSM.

„USR propune amânarea celor două legi cu un termen de două săptămâni, chiar și în ianuarie sau sesiunea următoare, pentru a le oferi românilor sărbători liniștite”, a precizat senatorul USR, George Marussi.

Plenul Senatului a respins propunerea USR.

La rândul său, liderul PMP, Traian Băsescu, a făcut aceeași solicitare, adăugând că, dacă aceasta nu va fi votată, partidul se va retrage de la lucrările Senatului.

„Ca și ieri, vă facem aceeași solicitare: retragerea de pe ordinea de zi, în această sesiune, a legilor 304 și 317. În aceste zile, am avut întâlniri numeroase cu ambasadori ai statelor UE la București. Nimeni nu înțelege ce se întâmplă. (…) În condițiile în care eu am găsit destule lucruri pozitive în aceste modificări (…), vă propun să amânăm votul pe aceste legi până la 1 februarie, la redeschiderea noii sesiuni parlamentare, pentru a exista timpul necesar pentru care politicieni, oameni de drept, ziariști, să analizeze modificările. În cazul în care nu se acceptă retragerea de pe ordinea de zi, PMP nu va participa nici măcar prin prezență la lucrările Senatului”.

Și senatorul PNL, Mario Oprea, a cerut amânarea celor două proiecte de legi, invocând încălcarea Regulamentului prin faptul că raportul din Comisie pentru cele două legi au sosit miercuri, deși acestea trebuiau transmise cu trei zile lucrătoare înainte.

Comisia specială pentru legile Justiției a adoptat, marți seara, Raportul la proiectul care modifică Legea 304/2004 privind organizarea judiciară dar și raportul, cu amendamente, la proiectul care modifică Legea 317/2004 privind CSM.