Viorica Dăncilă îi cere lui Klaus Iohannis să desemneze cât mai rapid un premier

Publicat: 11 10. 2019, 11:29

„Vă asigur că PSD își va continua lupta pentru dumneavoastră, își va urmări proiectul de țară și va lupta în fiecare zi, clipă, pentru ca această alianță au austerității, care a pus la cale moțiunea de cenzură să nu ajungă să facă rău României.Este datoria noastră să limităm efectele devastatoare ale haosului în care Klaus Iohannis a aruncat România. Sunt un om politic responsabil, îmi doresc stabilitate, atât pentru oameni, cât și pentru țară”, a declarat Viorica Dăncilă, în debutul ședinței de vineri a Guvernului.

Liderul PSD a mai spus că își dorește „ca această perioadă de instabilitate politică să se încheie cât mai repede”.

„Îi solicit președintelui să desemneze cât mai rapid un premier, care să se prezinte în fața Parlamerntului, cu un program de guvernare și un Cabinet de miniștri”, a conchis Dăncilă.

Moțiunea de cenzură a fost adoptată, joi, în plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului, fiind 238 de voturi „pentru”, patru „împotrivă” și trei voturi anulate. Votul a fost secret cu bile.

Președintele Klaus Iohannis are vineri consultări, la Cotroceni, cu partidele parlamentare în vederea formării unui nou Guvern. Primii care discută, la ora transmiterii acestei știri cu șeful statului sunt liberalii.

PSD nu va participa la consultări, deoarece nu a fost o decizie în CEx care să mandateze acest lucru, a anunțat Viorica Dăncilă.