Zgonea: Camera a primit o sponzorizare și de 1 Decembrie vom avea un foc de artificii

Publicat: 18 11. 2013, 20:19
Actualizat: 18 11. 2013, 20:19

Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a declarat, luni, că de 1 Decembrie, când la Cameră se va organiza „Ziua Porților Deschise”, va exista și un foc de artificii, care se datorează unei sponzorizări.

„Și, cu ocazia zilei de 1 Decembrie, am înțeles că există o susținere financiară, o sponsorizare, să avem și un foc de artificii. Eu nu pot să-mi permit să plătesc artificii din bugetul Camerei Deputaților și așa secătuit anul acesta”, a spus Zgonea.

El a precizat că nu știe cine a făcut sponsorizarea și nici nu a fost curios, dar a subliniat că au fost îndeplinite condițiile legale.

„Am primit informația, am aprobat în Birou. Orice este gratis să fie primit. Orice familie de România când primește ceva gratis e mulțumită”, a spus Zgonea.

El a mai arătat că, tot pentru prima dată, Camera va avea doi brazi, unul în interior și unul în exterior.

„S-au găsit resursele pentru a aduce doi brazi, unul în interior și unul în exterior. Pentru prima dată o să avem și în afară”, a spus Zgonea.

Biroul Permanent al Camerei Deputaților a aprobat, luni, un memorandum intern privind organizarea de 1 Decembrie a „Zilei Porților Deschise”, care stabilește că această acțiune se va desfășura între orele 10.00 și 18.00.

Potrivit memorandumului, fluxul vizitatorilor va fi continuu, iar traseul de vizitare va fi marcat și semnalizat și vor fi împodobiți doi brazi de Crăciun, unul în interiorul clădirii, iar celălalt în curte.

De asemenea, va fi lansat și un foc de artificii.

Secretarul Camerei Niculae Mircovici a mai declarat că personalul Camerei care va lucra în 1 Decembrie pentru organizarea „Zilei Porților Deschise” nu va fi renumerat.