Zgonea: Deciziile Curții se aplică, nu se comentează; eu nu m-am născut, ca alții, președinte

Publicat: 19 09. 2012, 17:52
Actualizat: 30 09. 2018, 00:06

Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a declarat, miercuri, că decizia CC referitoare la neconstituționalitatea Ordonanței care restrânge atribuțiile Curții „se aplică, nu se comentează” și a mai spus că, spre deosebire de alți colegi, el nu s-a născut pe funcția de președinte.

Întrebat cum comentează decizia CC privind neconstituționalitatea Ordonanței care restrânge atribuțiile Curții, Zgonea a răspuns: „Decizia Curții se aplică, nu se comentează. Eu aștept să văd explicați din decizia Curții și o voi pune în aplicare. Nu se poate comenta o decizie a Curții. La nivel politic poți să faci anumite considerente politice. Eu ca președinte al Camerei Deputaților sunt obligat ca în momentul în care această decizie vine să o trimit Comisiei juridice pentru a face modificările de rigoare”.

Întrebat dacă ar putea să-și piardă funcția de președinte al Camerei dacă CC ar admite sesizarea PDL privind modul în care a fost aleasă noua conducere a Camerei și a Senatului, Zgonea a spus că el nu s-a născut în funcția de președinte, ca alți colegi.

„Spre deosebire de alți colegi de-ai mei, eu nu m-am născut pe funcția de președinte și nici nu număr 70 egal 180. Dacă voința plenului va fi de a schimba președintele Camerei Deputaților cu alt președinte, eu personal, ca politician, nu am o problemă, îmi fac la fel de bine datoria de parlamentar cu altă funcție. Este o funcție trecătoare pentru noi cei care am intrat în politică. Eu sunt obligat să respect legislația și constituția când sunt în această funcție și să respect și deciziile CC”, a arătat Zgonea.

Liderul deputaților PDL, Mircea Toader, a declarat, miercuri, că decizia CC privind neconstituționalitatea Ordonanței care restrânge drepturile acestei instituții reprezintă „o victorie a democrației” și a arătat că CC poate analiza sesizările PDL privind noua conducere a Parlamentului.