Zgonea, despre acuzele PDL de tergiversare a cazului Stan: Sunt precum șoricelul cu „Mister Pussycat”

Publicat: 04 12. 2012, 12:00
Actualizat: 31 07. 2014, 16:11

Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a replicat acuzelor PDL privind tergiversarea cazului Ion Stan, el apreciind, ironic, că ieșirile de „luptători” ale democrat-liberalilor seamănă cu ale șoricelului din „Tom și Jerry”, cel cu „Mister Pussycat”, care încearcă să lupte cu săbiuța.

„Eu am fost foarte atent la ieșirile de luptători, așa… știți că e desenul acela animat cu Tom și Jerry și Jerry și-a adus un șoricel mic – cel cu «Mister Pussycat» – și tot timpul era așa cu săbiuța în mână și încerca să lupte cu noi. Eu nu i-am văzut (pe democrat-liberali – n.r.) așa de voinici și viteji în acele 330 de zile ale doamnei Ridzi”, a spus Zgonea, răspunzând unei întrebări privind acuzele aduse de PDL referitoare la încercarea PSD de a tergiversa luarea unei decizii a Parlamentului în cazul Stan.

Zgonea i-a acuzat pe democrat-liberali că nu au respectat termenul de cinci zile în care cererea în cazul Ridzi ar fi trebuit să intre în dezbaterea plenului, apreciind că, prin tergiversarea până la 330 de zile a procedurilor parlamentare, aceștia s-ua comportat precum „struții”.

„Parcă erau toți, aveau atitudinea unui alt animal, că tot îi place domnului președinte Băsescu, mi s-au părut struți. Toți erau cu capul în nisip. Nu-și aducea nimeni aminte, nu citea nimeni Regulamentul, nu citea nimeni Statutul deputaților și senatorilor, iar cele cinci zile se făcuseră 330. Doamna Ridzi candidează acum la partidul satelit al PDL, Partidul Poporului și nimeni nu a fost oripilat”, a adăugat Zgonea.

El a precizat că procedura în cazul lui Ion Stan e legală, corectă, și nu există diferență, ca zile, între cazul Trășculescu și cazul Ion Stan.

„Eu am spus din prima zi să nu implicăm Parlamentul, să putem avea imaginea acestei instituții la nivelul imaginii instituțiilor similare din Europa. Consider că cel mai bun lucru pe care poate să-l facă domnul Stan e să-și dea demisia și să se ducă în fața instanței să se apere. Suntem în intervalul de 20 de zile prevăzut procedural în cazul său, iar pe 12 decembrie, când se va reuni plenul, suntem în cadrul acestui interval”, a spus Zgonea.