Zgonea spune că va solicita urgentarea dezbaterii proiectului de lege privind câinii fără stăpân

Publicat: 03 09. 2013, 12:27
Actualizat: 03 09. 2013, 12:27

Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a declarat, marți, că va solicita urgentarea dezbaterii proiectului de lege privind câinii fără stăpân, aflată la Comisia pentru administrație și că va discuta cu premierul Victor Ponta legat de acest subiect.

„I-am rugat pe secretarul general și pe liderul grupului PSD în această dimineață să se intereseze să urgentăm dezbaterea. Sper să găsim o soluție. Vorbim despre un copil care are patru ani, fiica mea are șase ani și știu despre ce este vorba. Sunt și eu iubitor de câini, am acasă câini maidanezi și de rasă, este important să facem ceva cu această problemă și deja lucrurile sunt exagerate și cred că noi românii așa suntem, niciodată nu suntem în stare să facem un lucru înainte, îl facem dacă există un eveniment”, a precizat Zgonea, pe holurile Parlamentului.

El a arătat că va discuta în Biroul Permanent și va cere ca până la săptămâna viitoare Comisia pentru administrație a Camerei să-și stabilească cu prioritate dezbaterea proiectului de lege privind câinii fără stăpân.

Valeriu Zgonea a mai spus că nici fostul guvern nu a fost în stare să rezolve această problemă și a precizat că va discuta cu premierul Victor Ponta pentru găsirea unei soluții.

„Știți foarte bine povestea aceasta cu opiniile administrației publice locale, cu opinia administrației centrale, nu e de ieri de astăzi, nici fostul guvern nu a fost în stare să o rezolve. Eu cred că o să discut și cu primul ministru pe la prânz să găsim o soluție și să acționăm această lege, până la urmă trebuie toți să ne unim eforturile. Este o dramă ce s-a întâmplat ieri”, a mai spus Valeriu Zgonea.

El a arătat că la dezbaterea proiectului de lege vor fi chemați reprezentanții organizațiilor orașelor și comunelor, arătând că este obligația Parlamentului să rezolve această problemă.

Un copil în vârstă de patru ani a murit, luni, după ce a fost atacat de câini maidanezi, în apropierea Parcului Tei, din Sectorul 2, iar fratele acestuia, de șase ani, a fost mușcat de un picior, dar a reușit să fugă și să-și anunțe bunica.