Zgonea: USL nu se va rupe, nu și-a îndeplinit obiectivele

Publicat: 04 04. 2013, 13:47
Actualizat: 19 10. 2018, 19:11

Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a declarat, joi, că este sigur 100% că USL nu se va rupe, arătând că el are „simț oltenesc” și că „alianța ține pentru că nu și-a îndeplinit obiectivele”.

„Eu am simțul ăsta oltenesc, știu întotdeauna când lucrurile nu sunt bune și plec de acolo repede. În acest moment, cu siguranță, anul 2013 ne va prinde pe toți împreună pentru că avem un proiect care nu s-a terminat, dreptate până la capăt și mai avem de lucru”, a spus Zgonea, după ce a fost întrebat dacă USL se va rupe.

El a arătat că USL „ține pentru că nu și-a îndeplinit obiectivele”.

„Alianța ține pentru că nu și-a îndeplinit obiectivele. Și ține pentru că, mai presus de ceea ce credem noi, avem în spate 7,4 milioane de oameni care au speranța că vor trăi mai bine în România și atunci compromisurile care se fac în interior sunt tocmai în acest interes. Ați văzut că ieri toată lumea aștepta un mare scandal la USL, lucrurile s-au rezolvat foarte simplu”, a spus Valeriu Zgonea.

El a susținut că atunci când ești într-o funcție publică deciziile sunt mai presus de emoții. „Sunt decizii, când ești în funcție publică, care sunt mai presus de interesul tău și de emoția ta sau a grupului care te-a adus în acea funcție, iar decizia de a arăta seriozitate, transparență și în calitate de prim-ministru al României, seriozitate, cuvânt este importantă pe piețele financiare și la Bruxelles. Nouă ne-a lipsit cuvântul Domnul Boc nu prea a fosst la Bruxelles și atunci noi nu am avut acolo credibilitatea primului-ministru, care în interesul României este foarte importantă”, a adăugat Zgonea.