A doua revoluție Băsescu în medicină

A doua revoluție Băsescu în medicină
„Vedeți-vă de treabă, domnu Diaconescu, C.T. Popescu, deși mă critică cât încape, nu e în solda lui Vântu, nu e în solda nimănui, o face de capul lui"

„Vedeți-vă de treabă, domnu Diaconescu, C.T. Popescu, deșimă critică cât încape, nu e în solda lui Vântu, nu e în soldanimănui, o face de capul lui”. Cine rostea aceste cuvinte învinerea de dinaintea alegerilor prezidențiale din decembrie 2009?Domnul președinte Băsescu, într-o emisiune de mare audiență la OTV,în care realizatorul își exprimase mirarea că Mircea Geoană fusesedesființat de subsemnatul pe postul lui Vântu după jalnicaprestație de la întâlnirea ultimă cu dl. Băsescu. Pentru cine nu-lcunoaște pe dl. Băsescu, această recunoaștere poate părea un gestde fair-play. Eu nu mi-am făcut iluzii. Știam că atunci când cevaîl va irita suficient de mult mă va încadra fără să clipească la”slugile mogulilor”.

Ocazia fu noua revoluție în medicină produsă de dl. Băsescu.Deunăzi, în excursurile esculapice ale d-sale, vorbea despre nișteinși cărora „li se scot amigdalitele sau apendicita”, viziune cutotul deosebită: se extirpă boala din corp, nu organul bolnav,adică revalorificarea metodelor șamanice în versiune postmodernă.Acum, dl. președinte a inventat pur și simplu o ramură a medicinei,cum numai marele futurolog Stanislaw Lem, medic și el la bază, maireușea: genicologia. Se lămurește astfel un vechi mister:în ce anume e doctor Genică Boerică – în genicologie.

Cu asemenea background anatomopatologic e firesc ca dl.președinte să hotărască el dacă Nicolescu de la Argeș trebuiaoperat pe inimă sau lăsat să mai horcăie o vreme. Cât priveștecertificatele primite de S.O. Vântu de la un „genicolog” pentrucord sau rotulă, dl. președinte se răstește la tocul ușii, nu m-ampronunțat niciodată în legătură cu asta – o fac acum: acesteareprezintă un abuz de competență, instanța nu are decât să lerespingă, iar „genicologul” în cauză trebuie luat la întrebări,prima fiind dacă e de specialitate ginecolog. Subsemnatul amsusținut că în cazurile cu încărcătură juridică deosebită se poateconstitui o comisie din 3-5 medici care să-și asume diagnosticul șio eventuală intervenție. Dl. președinte vrea ca medicii să fie”selectați”. De către cine? De Poliție? De Procuratură? De SRI? Deconsilieri prezidențiali? Punem medicii să opereze cu pistolul încoaste, ca pe vremea lui Ceaușescu?

„Nu sunt dispus să las fără replică slugărnicia față de unulcare îți dă bani din câd în când”. Deci, acum sunt slugă cu simbrieneregulată a lui Vântu – astfel de flegme sunt adunate din adânculmațelor pestrițe ale lui T. Băsescu; m-aș simți murdărit și dacăle-aș comenta.

Cum necomentabile, datorită penibilului, mi se par și noile”precizări” înțepate ale d-lui președinte la adresa Franței șiGermaniei, când în vămile românești iese acum la iveală exactmotivul pentru care motoarele UE, acum plus Olanda, ne refuzăaderarea la Schengen.

P.S. Pentru informarea d-lui președinte, nu comand niciuncrucișător, sunt căpitan doar pe „Rechinul Șoselelor”, Dacia mea1310.

Ce obiect a furat din Casa Albă un român care se afla în vizită la...
Doliu mare în showbiz-ul românesc. Primul nume celebru ucis de Covid
FOTO. Gabriela Cristea, goală în cadă! Vedeta TV a lăsat la vedere prea mult
FOTO. Cum a ajuns să arate fosta campioană mondială la gimnastică! Românca s-a retras și...
Vedete din România care au apărut în Playboy. Gimnastele care au lăsat TOT la vedere...
Pandemia COVID-19 îngreunează perspectivele legate de pensii pentru miliarde de oameni
Prima țară europeană în lockdown total. Cetățenii pot ieși din case doar dacă au un...
Doliu mare în showbiz-ul românesc. Primul nume celebru ucis de Covid
Cine a fost prima iubită a lui Klaus Iohannis? Președintele a recunoscut asta de față...
După aproape 2.000 de ani, o descoperire INCREDIBILĂ despre impunătorul împărat TRAIAN, care l-a învins...
BCR, decizia care îi vizează pe toți clienții. Este interzis cu desăvârșire
Disperarea a pus stăpânire în spitalele românești. 'Pacienți care s-au agățat de asistente, implorând să...
Se întoarce România la starea de urgenţă şi carantină? Răspunsul dat de Nelu Tătaru
Cazul influencerului bolnav de COVID-19, care nu credea în coronavirus și a murit la 33...
Un business care explodează în România. Nimeni nu credea că se va schimba atât de...
Oraşul din România care explodează total şi pregăteşte o dezvoltare fabuloasă. Primăria are în plan...
Inchide