Ană, fii bărbat(ă)

Redactor:
Marian Sultănoiu
Ană, fii bărbat(ă)
Încurcate sunt căile doamnelor (din PSD), în anul de grație 2019, primăvara, spre sfârșit.

Mai întâi a apărut un zvon pe care nu l-a crezut nimeni: Mazăre va fi „repatriat”.

Cu toții ne-am frecat la ochi, ne-am ciupit de bărbie, ne-am dat câteva rânduri de palme peste obraji, cu frecvență, Irina Loghin, gen.

Și, nimic: zvonul prindea contur; devenea realitate.

Sigur, o realitate pur dâmbovițeană, în fapt, o telenovelă: „Mazăre este adus, ca să-l spulbere pe cutare”; „Vom afla pentru cine făcea Mazăre jocurile în Madagascar”; „Dragnea/PSD a ordonat ca Mazăre să fie adus în țară, chiar în ziua în care este așteptată sentința ÎCCJ în „Dosarul Bombonica”, pentru a se estompa efectul unei noi amânări”; Mazăre însuși: „M-am dat prins – mă săturasem! Ispășesc pedeapsa și mă întoarc în Madagascar”; zeci de femei au intrat în depresie, sute de parașute s-au sfâșiat în aer, mii de parapante au rămas la sol; cerul s-a deschis și a slobozit grindina cât mingea de golf; fratele bun al lui Mazăre a proferat blesteme la adresa tuturor: „Am văzut că foarte mulți se bucură de situația în care se află Radu. Mie atitudinea asta a lor, lipsa oricărei culturi politice, a oricărei analize critice a situației de fapt, niciun fel de aplecare asupra drepturilor și libertăților omului îmi aduce aminte de comportamentul Gărzilor Roșii ale lui Mao din perioada marii Revoluții Culturale. Eu am o singură mare rugăminte la Dumnezeu, ca toți acești oameni să aibă parte în viața lor de dreptatea pe care Radu Mazăre a avut-o în acest proces în urma căruia avem o condamnare. Câtă dreptate a avut el aici, când a fost judecat, atâta dreptate, în momentele când o să aibă nevoie, să aibă și acești oameni din partea lui Dumnezeu„.

Acum, ce să zic, n-aș vrea ca „Bro” să mi-o ia în nume de rău, dar e posibil ca Radu să nu fie chiar departe-departe de unele simbolurile maoiste. Dacă n-a fost pe fază, îi reamintesc fratelui despre „costumațiile” preferate ale edilului Constanței: uniforma „nazi”, pe catwalk, „El Comandante”, în miezul județenelor de partid, alături de „Micuțul Mao”, în persoana lui Victor Ponta, echipat, și el, oarecum cazon, cu șepci kaki cu stea în frunte.

Mo rog, la Mazăre a fost chestie de gust, de show, la liderii PSD lucrurile par să fi stat în cu totul alt sens.

Iar finalul, de mare montură, a fost, ce să spunem, absolut hollywood-ian: „Mazăre a evadat din închisoarea în care aștepta să fie adus în România”; precizări de la Poliția Română: „Nu am fost informați, oficial, în acest sens”; „Evadarea lui Mazăre, un simplu zvon”; „12 mascați îl însoțesc pe mazăre în avion, spre România”.

Și mai șocant, după amiază a apărut emanația Olguței: repatrierea lui Mazăre „cred că înseamnă același lucru cu aducerea lui Nicolae Popa, când Traian Băsescu avea nevoie de acel ceva. Este foarte ciudat că îl aduc chiar acum. Ministerul Justiției a făcut toate demersurile pentru a-l aduce în țară. E o armă politică, o armă electorală. Credeți că PSD îl aduce? Seamănă cu rețeta din 2016, când toți oamenii noștri erau angrenați, în frunte cu mine, în campanie electorală. Sperăm să nu le iasă, că oamenii nu sunt proști, au văzut că justiția este folosită ca armă electorală”.

Adică?! Vasilescu o acuză pe Ana Birchall că lucrează cu statul paralel în beneficiul lui Iohannis?! Sau pe Dragnea? Sau ce?

Absolut siderant – cum ar fi spus Viorica, ea însăși părând a fi implicată în poveste, dându-i mână liberă ministrului interimar al Justiției.

Ei bine, sincer vă spun că încep să o văd cu alți ochi pe Ana Birchall, și, din toată povestea, singura care îmi rămâne în minte este interimara, la zi, pe Justiție.

N-am pariat prea mult pe ea, atunci când, zice-se, în urmă cu ani, ar fi fost autoarea unui filmuleț, cu camera ascunsă, în care Geoană ar fi făcut unele încasări. Dar văd că, mai nou, se ia de gât cu Mazăre și cu trupa „Salvamarul cinstește Litoralul”, ceea ce nu-i puțin lucru.

Mai mult, cică ar fi răspuns prompt și protestatarilor ieșiți în fața Penitenciarului Gherla, care au scandat, între altele, „Toader a ratat, Birchall fii bărbat!”: „Conducerea Ministerului Justiției își manifestă totala disponibilitate la un dialog real, deschis și constructiv”, a reacționat noua Zoe.

Ca să vezi viteză! Cine știe ce ne mai așteaptă…

P.S. 1 Telenovela continuă. Șoc: la ora la care scriu, aflăm că, „după o buclă efectuată în zona Vâlcea, piloții zborului Tarom RO384 pe ruta Paris-București au luat decizia de a sfida furtuna și de a forța o aterizare la Otopeni. În aeronava Tarom se află și Radu Mazăre, care este adus din Madagascar via Paris”.

Așa ceva…

P.S.2 În același moment – sau următoarele – mă aștept să aflu că Mazăre a „zburat” din trupul avionului „oficial”, înghițit de furtună, cu un avion gen „Fantômas”, numai și numai pentru a putea scrie pe boltă înnorată, cu „noxele” acestuia, „Mazăre”. Precum marele… Jean Marais.

Gigi Becali a început cumpărăturile de Black Friday. Cinci transferuri dintr-o lovitură la FCSB. Roş-albaştrii...
Scandal monstru! Andra a cedat, după ce Măruţă a jignit-o în direct, la TV: „Ce...
FOTO. Imagini incendiare cu Andreea Antonescu! S-au văzut formele generoase în toată splendoarea lor
FOTO. Larisa Iordache, imagini incendiare pe Instagram! Cum arată gimnasta, la 3 ani de la...
Secretul bine ascuns din vila Elenei Ceaușescu. Cum își teroriza angajații. Viclenia ei nu avea...
Un fost premier, după atacurile din Franţa: ”Musulmanii au dreptul să omoare milioane de francezi”
O nouă variantă de coronavirus se răspândește în Europa. Medic: „Nu am văzut nicio variantă...
Scandal monstru! Andra a cedat, după ce Măruţă a jignit-o în direct, la TV: „Ce...
O echipă de specialişti a stabilit finalul pandemiei. Când se va termina coşmarul pentru România
Și-a FĂCUT o fotografie fix înainte să MOARĂ. Ți se ZBÂRLEȘTE pielea la ce a...
EA a fost rivala Elenei Ceaușescu, pe care soția dictatorului o ura de moarte. Cum...
BOMBĂ! Despărțire secretă în showbiz. Și-au spus ADIO după 16 ani de mariaj: ”Viața merge...
AJUTOARE DE COVID! Klaus Iohannis, veste excelentă de ultimă oră! Cine va primi bani
15 semne că femeia te înșală. Una dintre cele mai mari „minciuni” pe care mulți...
SITUAŢIA ALARMANTĂ pe judeţe. Bucureştiul rămâne pe PRIMUL la numărul de infectări. Lista completă cu...
De unde vin produsele vândute de magazinele Lidl in România ?
Maria Ilioiu, de nerecunoscut! A renunțat de tot la părul roșcat
Inchide