Blindați în brazdă!

Redactor:
Lelia Munteanu
Blindați în brazdă!
Rușii n-ar fi greșit coordonatele...

Cum ar fi fost să se întâlnească ministrul Apărării (noroc că n-a făcut Armata) cu un submarin în piscină?

Nu s-ar fi simțit la fel de aripat ca niște țărani din Fetești care s-au întâlnit azi pe brazdă cu trupele NATO.

Ce s-a petrecut? Mai nimic. S-au greșit coordonatele și tanchiștii au dat-o din grâu în porumb și din porumb în floarea soarelui.

Relatează un martor ocular, domnul Mereuță:  

„În jurul orei 13.30, în timp ce eram la recoltat la cultura de orz, în apropierea noastră, într-o zonă recoltată cu porumb și florea soarelui, am auzit bubuituri și semnalizări de fum, crezând că a luat foc. Ne-am deplasat repede și acolo am dat peste mașinile Armatei, care făceau un exercițiu în interiorul culturii noastre. Nu știam că e un exercițiu NATO. Oamenii au intrat în panică. Noi nu am fost anunțați de nici o autoritate. Noi am intrat în zonă, între tancuri, dar nu ne-au băgat în seamă, ne-au sfidat. Ei și-au continuat exercițiul. Intrau din floare soarelui în porumb, apoi în grâu. Am făcut semne cu mâna, am fost în apropierea tancurilor, dar nu ne-a băgat nimeni în seamă. Am făcut un apel la 112. Am intrat în panică. Unii oameni au plecat de pe câmp de frică. Poliția a reacționat pașnic, nu păreau impacientați. Ulterior am primit un apel telefonic de la o persoană, în timp ce eu mă feream de tancuri să nu dea peste mine, care a spus că vom lua legătura și că vom fi despăgubiți. Nu știu cu cine ne va despăgubi. A fost ceva verbal. În jurul orei 17.00 au plecat de pe câmp. În acest timp, ei au făcut operațiunile, iar noi printre ei, dar nu ne-a băgat nimeni în seamă”. Fabulos!

Rușii n-ar fi greșit coordonatele, dar ai noștri e normal să le mai încurce, avem o țară mare – încurcă ditai premierul Suceava cu Hunedoara! 

Veneau rușii la fix, fără să le mai dea ocazia țăranilor să sune la 112. (Domnul Mereuță ar fi fost la ora asta la Novosibirsk).

O Volgă neagră ar fi trecut prin zonă și ar fi promis despăgubiri: pe locul aplicațiilor, până mâine dimineață – un ceapeu.

Inchide