CCR, ultima speranță

CCR, ultima speranță
Publicat: 19/06/2018, 13:20

Hai să nu fim ipocriți și să recunoaștem: din ziua în care PSD s-a ales, în 2016, cu scorul acela dătător de frisoane, aproape toți ne-am gândit că politicienii cu bube-n cap își vor face o soartă mai bună, găsind soluția/alifia salvatoare; cel puțin, în ceea ce-l privea pe Dragnea și apropiații, cu siguranță.

Nu poți să produci legi cu o majoritate care te scutește de complicații, într-o societate ca a noastră, iar tu, lider, să le spui colegilor „Nu, nu, mulțumesc, nu vă faceți griji pentru mine, că eu mă descurc! Ba, dimpotrivă”.

Iar să nu recunoaștem asta, ar însemna, fie că nu cunoaștem politica, fie că n-am auzit de combinația letală politică&justiție.

Dar, de la a-ți rezolva o problemă, ție și apropiaților, până la a-ți expune nația, în calitate de victimă colaterală, e o cale atât de lungă, încât eu n-aș fi crezut că poate fi parcursă de cineva, fără dureri de cap și fără scrupule.

Cum s-ar spune, pentru ca politicienii să nu mai aibă probleme cu justiția, trebuie să iasă din sfera ei de acțiune precum Hayssam, în mijlocul turmei de oi.

Odată cu politicienii, ca să nu bată la ochi, musai ca legea să devină aproape inutilă pentru tot felul tâlhari, violatori, criminali, spărgători, într-un cuvânt, aproape pentru toate faptele cu violență.

Iar faptele cu violență se referă direct și fără menajamente la transformarea unei părți importante a populației în carne de tun – în special, a aceleia fără apărare: copii, femei, bătrâni -, față de acțiunile/atacurile grupurilor infracționale, ale clanurilor mafiote, ale traficanților.

Odată ce noile coduri, adoptate de majoritatea parlamentară PSD-ALDE, conțin, pe lângă amendamente inserate în lege, cu dedicație pentru rezolvarea problemelor politicienilor, și prevederi precum: „convorbirile, comunicările sau conversațiile interceptate și înregistrate, care nu privesc fapta ce formează obiectul cercetării, nu pot fi folosite sau atașate la dosarul de urmărire penală„; „durata urmăririi penale este redusă la un an; dacă procurorii nu reușesc în decurs de un an să trimită în judecată persoana în cauză, atunci dosarul se clasează automat„; „denunțurile vor aduce reduceri de pedeapsă doar dacă sunt făcute în maximum 6 luni de la faptă„, și altele asemenea, e limpede că nu mai poți avea pretenția ca actul de justiție-blitz, așa cum îl dictează noua legislație, să aibă acuratețe, să fie complet, să fie probat fără echivoc.

Se justifică, astfel, intenția partidelor din opoziție de a trimite Codurile către CCR, precum și declarații de genul aceleia a liderului USR, Dan Barna: „De astăzi, pedofilii, criminalii filmați cu telefonul mobil vor scăpa dacă nu vor fi alte probe! De astăzi, România este un rai al infractorilor!”.

Dar, chiar așa: lifta, pedofilul pipăitor din lift, mai este, încă, reținut sau a fost pus în libertate?! Camerele video din holul blocului, precum și aceea din lift, au surprins cadre cu animalul, absolut întâmplător. Mai sunt ele valabile?

Atrag atenția celor care au adoptat aceste amendamente că, în principiu, infractorii – violatori, tâlhari, pedofili, spărgători, traficanți – nu-și întreabă, în prealabil, victimele, de sănătate sau de gradul de rudenie pe care îl au cu votanții acestor coduri. Ei acționează, pur și simplu.

În consecință, în afara oprobriului public care îi va viza, în cazul unor tragedii în masa poporului, vor avea de suportat și revolta propriilor familii.

Ce să zic, n-ar fi puțin lucru să trăiești cu astfel de drame pe conștiință.

Sper totuși, într-un puseu de optimism, ca unele dintre aceste manifestări ale inconștienței să fie îndreptate, de această dată, de Curtea Constituțională a României.

Și asta, până ce vor mai pleca din țară alte câteva milioane de români.

ŞOC! Telefonul Dianei, devenită peste noapte vedetă în ţară, a fost "spart". Imagini intime au...
BREAKING NEWS! „Rusia va ataca Ucraina!” Când începe războiul?
FOTO. Simona Gherghe, în costum de baie! Apariție rară a vedetei TV: cum arată
„Bărbații se tem de mine pentru că sunt prea frumoasă”. Cum arată una dintre cele...
FOTO. Simona Gherghe, în costum de baie! Apariție rară a vedetei TV: cum arată
ADEVĂRATA MIZĂ DIN SPATELE CONFLICTUL RUSIA-UCRAINA. Generalul (r) american Ben Hodges: „O nouă ofensivă din...
Lada pregătește viitorul rival de temut pentru Dacia Duster - GALERIE FOTO cu modelul rusesc
BANCUL ZILEI – Doi francezi fac dragoste în cabinetul medical. Doctorul privește acțiunea și dintr-o...
De ce se teme, de fapt, Vladimir Putin: „Nu de NATO. Știe că nu noi...
BREAKING NEWS! „Rusia va ataca Ucraina!” Când începe războiul?
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE în pat pentru bărbaţi
Restaurantul Papa Ricardo, amendat pentru că a aruncat gunoiul pe domeniul public!
A primit mii de dolari pentru a ieși cu el. Când a aflat cine e,...
Cine i-a ucis, de fapt pe studenții de la Iași? Descoperirea ȘOC a polițiștilor
Dezastrul pe care nu l-a prevăzut nimeni la nivel mondial. Anunțul a fost făcut acum:...
Anunț pentru utilizatorii WhatsApp! Ce se întâmplă dacă folosești această combinație
Este oficial: Un nou mare retailer cu preţuri foarte mici vine în România
Unde se află regiunea denumită "OAZA TINEREŢII", unde oamenii nu se îmbolnăvesc niciodată şi arată...