Cum împarți un pasaj la trei primari

Cum împarți un pasaj la trei primari
Publicat: 23/04/2012, 19:26
Actualizat: 24/04/2012, 02:15

Trei primari au făcut împreună un pasaj. Actualul nu pierdeniciun prilej să se laude cu asta. Fie că se mai trasează o dâră devopsea în miezul zilei, fie că mai răsare un stâlp în toiul nopții,convoacă o conferință de presă și, între două bancuri și un mișto,îți vorbește de respectarea unui termen-limită amânat și deatașamentul său față de cetățeni.

Insistența cu care Sorin Oprescu se asociază cu Pasajul Basarabi-a enervat pe foștii primari. Videanu îi taie macaroana, afirmândcă tot ce a construit actualul primar, a făcut-o pe banii obținuțiîn mandatul său. Că nu a făcut altceva decât să continue un proiectdeja pus la punct. Plusând și mai mult, Traian Băsescu,antepenultimul primar al Capitalei, spune că tot ce face acumOprescu este să pună în practică ceea ce a conceput domnia sa întimpul mandatului său. Mai mult, că Pasajul Basarab ar trebui să senumească Pasajul Băsescu, el fiind părintele de drept alproiectului.

Constatăm din toată această dispută că fiecare primar aremeritul său mic pentru un proiect mare. Sau, dacă vrem să fimrăutăcioși, că niciunul nu a fost în stare să facă ceva cap-coadăpe cont propriu. Ceea ce naște întrebarea: soluția pentru scoatereala liman a Capitalei nu ar fi cumva un triumvirat în frunteaPrimăriei? În lipsă de exemple mai fericite, ne vom limita la ceidoi foști și la actual.

Băsescu, priceput la mobilizare, ar pune pe jar șantierele și arobține în doi timpi și trei mișcări adeziunea maselor. Videanu,care, vorba stenogramelor, face bani și în somn, ar atragefondurile. Oprescu, priceput la vizite de lucru, ar trânti un bancși ar da impresia populației că proiectele avansează.

Din nefericire însă, nu doar calitățile celor trei s-ar cumula,ci și defectele. Lui Băsescu, cât i-ar lua să mobilizeze unmuncitor, i-ar fi suficient să se certe și cu doi membri aiConsiliului Local. Videanu n-ar duce lipsă de bani, dar i-ardirecționa în proiecte periferice – borduri și teste defezabilitate ale altor teste de fezabilitate. Plus că jumătate demandat ar fi în concediu… La rândul său, Oprescu, tot timpul câtar favoriza un proiect, le-ar lăsa de izbeliște pe celelalte.Inevitabil, iarna va veni prin surprindere, inevitabil, de câțicâini ar scăpa Băsescu și mai mulți ar apărea în locul lor…

Cu toate relele pe care le-au adus, Bucureștiul nu ar suportatrei primari care au făcut și câte un strop de bine. Dar să nu nepripim cu concluziile. Pasajul este încă în faza de testări… Iartraficul, cu sau fără pasaj, suferă în continuare în lipsa unorsemafoare inteligente.

ŞOC | Scene incredibile într-un club de noapte. Bătută şi violată de o vedetă aflată...
💣 în cazul dublei crime din Iași! Cine e adevăratul criminal, de fapt
FOTO. Maria Dragomiroiu, imagini de senzație la plajă! Cum arată în costum de baie, la...
Zone erogene ale bărbaților care produc plăceri uriașe
Bombă în miez de noapte: negocierile dintre Loți Boloni și FRF au picat! Antrenorul a...
Omicron, tulpină dominantă în România. Noua variantă a acaparat marile oraşe: 96% în Cluj, 72%...
Metoda de furt care face ravagii. Cu o simplă monedă, HOȚII iau tot din MAȘINĂ
BANCUL ZILEI – Pofte vinovate în miez de noapte: “Dragă, așa aș vrea să fac...
Premierul Nicolae Ciucă și-ar fi plagiat teza de doctorat
💣 în cazul dublei crime din Iași! Cine e adevăratul criminal, de fapt
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE în pat pentru bărbaţi
BĂTAIE în toată regula la o SALĂ de FITNESS!
Copilul din „Doi bărbați și jumătate”, de nerecunoscut după ce a câștigat 20 mil. $,...
Cine este, de fapt, polițistul care a accidentat-o mortal pe Raisa pe trecerea de pietoni?...
Klaus Iohannis, în stare de șoc. Lovitură umilitoare din interior: Asta e realitatea
Exclusiv. Soția lui Ilie Nastase, scandal monstru la Otopeni! FOTO/A refuzat masca, dar cerea copiilor...
Este oficial: Toţi românii pot primi o zi liberă suplimentară de la angajator. Ce trebuie...
Ce înseamnă acest simbol pe care îl vedem tot mai des pe maşini. Aproape nimeni...