Haos la supermarket

Haos la supermarket
Publicat: 28/01/2016, 09:42
Actualizat: 28/01/2016, 11:32

Mereu am avut impresia că modul de studiu de-acolo mai mult te conservă și te inhibă, din punct de vedere al exprimării artistice, al creației și că mai mult te blazează, te descurajează să fii creativ.

În acea vreme, pe lângă ideea că trebuie să faci o facultate că așa face tot omul normal la cap, mai era o problema, care pentru mine era mult mai gravă și de neacceptat, aceea că intrai în armată. Pentru un an de zile. Iar dacă s-ar fi întâmplat asta, foarte curând ajungeam la știri, iar Cătălin Radu Tănase ar fi transmis de la fața locului.

Așa că, după ce am incercat să mă înscriu la o Universitate particulară, la facultatea de management, dar nu am mai ajuns la examen, m-am inscris la Facultatea de Imagine de Film și TV. Era tot un domeniu creativ, aveam ceva pregătire și îmi și plăcea. Nu la fel de tare precum muzica, dar era cel mai acceptabil compromis.

În același timp eram și angajat la Protv, ca inginer de sunet.

Am stat trei ani în acea facultate. Am simțit că nu am invățat nimic în acești ani, deși am fost la cursuri. Era o facultate particulară, dar asta nu este o scuză, ci dimpotrivă.

În anul trei am renunțat și la facultate și la serviciu pentru a încerca să trăiesc doar din ce-mi place, din muzică.

Să las tot ce credeam că înseamnă tot (un salariu foarte bun și iluzia unei diplome la sfârșit de facultate), a fost cea mai bună decizie și cel mai câștigător risc din viața mea. Să descopăr că pot trăi din ce îmi place cu adevărat este o șansă pentru care muncesc de-atunci mereu, pentru a nu o pierde niciodată.

O mulțime de locuri de muncă sunt ocupate de oameni cărora nu le place ce fac și sunt acolo doar printr-o oportunitate, o nevoie materială sau de stabilitate, ci nu dintr-o nevoie de împlinire.

Un om, X, căruia nu-i place serviciul lui sau ce face acolo, ocupă locul cuiva, Y, căruia i-ar plăcea la nebunie ce face X. Însă X a ales jobul ăsta, pentru că unde i-ar plăcea cu adevărat să lucreze nu mai sunt locuri disponibilie, fiindcă le ocupă Z și alte litere din alfabet. Există o șansă foarte mare ca nici ei să nu fie, de fapt, la locul potrivit.

Așa se ajunge la o stare de neîmplinire a celor mai mulți din jurul nostru, pentru că, la un moment dat, au ales confortul unui loc sigur, decât lupta, cruntă de multe ori, pentru locul potrivit.

Vă plângeți de deciziile proaste care sunt luate la toate nivelurile societății noastre? Exact, sunt pline locurile de muncă de oameni care se află în locurile nepotrivite. În acest timp, cei care ar putea lua măsuri corecte, logice, economice, și-au găsit un salariu la o firmă de contabilitate sau s-au reprofilat, pentru că nu au găsit de lucru unde iși doreau din suflet să ajungă.

Este o dezordine uriașă, ca într-un supermarket unde la raftul de cafea găsești detergenți, la pâine-bere, la dulciuri-alcool sau la fructe-mezeluri.

Și-așa se întâmplă pentru mulți și când ajung acasă, se întorc la omul nepotrivit. A fost, cândva, potrivit, dar acum nu prea mai simte la fel. Dar nici nu îi spune. Și o lasă așa, că mai bine este nefercit decât să o ia de la capăt cu alta sau cu altul. În timpul ăsta, toată povestea aia cu sufletul pereche se duce naibii, pentru că și aici este dezordine. Fata aia care trebuia să fie sufletul pereche al lui X, stă cu Y, pentru că și-au luat, deja, un apartament și e prea complicat să o ia de la zero. Y se gândește mai mult la E și simte că ar putea fi iubirea vieții lui, dar E este, deja, in brațele lui R. Și tot așa, până mai intrăm într-un supermarket haotic.

Noi alegem locurile și oamenii care ne împlinesc. Nu mai bine renunți la un serviciu care nu te reprezintă și te face nefericit, decât să renunți la tine însuți? Locul lăsat liber de tine poate fi al cuiva care chiar îl iubește. Și poate așa se eliberează locul în care vrei tu să lucrezi, pentru că, tot așa, cineva care nu simțea că îi place acolo, l-a lăsat liber pentru cineva mai potrivit. Pentru tine.

Nu mai bine te desparți de persoana pe care n-o mai iubești, decât să iubești pe ascuns pe altcineva și acea altcineva nici măcar să nu știe asta? Locul lăsat liber din viața ta ar putea fi ocupat de cineva care chiar te-ar putea face fericit.

Lasă liber locul de care nu aparții, nu sta acolo dacă nu-l însuflețești și dacă nu te face fericit. Lasa liber omul care nu te face să te simți liber. Lasă orice ai dobândit, cândva, iar acum nu te mai reprezintă. Și-o să lase și alții. Fă-o cât mai curând.

Ai curaj. Ai demnitate. Ai rabdare.

Daca vrei sa-i urmaresti activitatea lui Cornel Ilie, poti da ‘follow” la pagina https://www.facebook.com/cornel.ilie.54

Răsturnare de situaţie! Uluitor: ce le spune ministrul australian, care "l-a executat" pe Novak Djokovic,...
Iulia Albu a umilit-o în ultimul hal pe Adelina Pestriţu! I-a reproşat lui Vârciu, în...
Laurențiu Reghecampf, reacție devastatoare după ce iubita lui a fost atacată mârșav! Mesaj dur pentru...
Dieta anti-depresie. Alimente care stimulează producția naturală de serotonină
Efectele dramatice ale expulzării lui Novak Djokovic asupra turneului de la Australian Open!
Reacţia lui Djokovic după ce a aflat că va fi expulzat din Australia: „Sunt extrem...
Ce salarii primesc, de fapt, angajații FORD CRAIOVA?
BANCUL ZILEI | Bărbat sedus în lift de o tipă voluptoasă: “Fă-mă să mă simt...
George Simion a luat cu asalt primăria din Timișoara: „Fritz, parașutat din Germania, ocupă ilegal...
Iulia Albu a umilit-o în ultimul hal pe Adelina Pestriţu! I-a reproşat lui Vârciu, în...
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE în pat pentru bărbaţi
CONDAMNĂRI în DOSARUL bărbatului OMORÂT şi BĂGAT în PORTBAGAJ!
Ţara devenită paradis pentru pensionare. O „mamaie” a avut 15 iubiţi tineri în 7 ani:...
Anunț ȘOC: Cine i-a ucis, de fapt, pe cei doi studenți de la Iași? Răsturnare...
România plânge! Doliu în fotbalul românesc. S-a stins din viață o legendă
Adio, certificat verde în România!? Răsturnare totală de situație. „Mergem până la capăt”
Este oficial: Toţi românii pot primi o zi liberă suplimentară de la angajator. Ce trebuie...
Ce înseamnă acest simbol pe care îl vedem tot mai des pe maşini. Aproape nimeni...