Nu suntem în Congo

Nu suntem în Congo
Publicat: 23/04/2012, 19:27
Actualizat: 26/04/2012, 00:46

„Parc-am fi în Congo!” Politicieni din opoziție au reacționatastfel la declarația prin care dl. Băsescu hotăra el că deciziaICCJ privind ilegalitatea recalculării pensiilor militarilortrebuie respectată de guvern, și asta în cadrul solemnitățiiaducerii cumpărăturilor în parcarea hipermarketului său preferat.Viziunea domnilor opozanți mi se pare eronată: dacă în România amfi într-un fel de Congo, atunci membrii actualului guvern ar alergaacum pe dealurile împădurite ale subcarpaților urmăriți de inși cumacete, deciși să le taie 25% din partea superioară a corpuluiexecutiv și s-o distribuie în niște pari. Or, viața a demonstrat căasta nu se întâmplă. Guvernul Boc, întrucât nu e în stare și nicinu vrea să lupte cu hoții de top, căci mulți sunt chiar ai lui, senăpustește asupra câte unui grup social pe care îl jefuiește pur șisimplu ziua-n amiaza mare – asta se cheamă reformă. Până cândintervine Justiția și declară infracțională acțiunea guvernului,militarii bătrâni, de pildă, cele mai proaspete victime, pot săajungă în ambulanță și să crape de inimă rea. Remarcabil mi se paresângele rece cu care actualul executiv calcă în picioare oameni șilegi. Asemenea dispreț față de cetățeni, văzuți ca o turmă datoaresă se lase jupuită de vie fără să crâcnească, nu-mi mai amintescdecât în anii `80.

În loc să decreteze rânjind într-o parcare că după noapte vinezi și deci Justiția trebuie respectată, președintele Băsescu ar fitrebuit să convoace o conferință de presă, cum a făcut-o de atâteaori de un an încoace, în care să anunțe că va cere, dacă nuarestarea (în 2004 cerea fără să clipească arestarea pentru nimic aautorului softului electoral), atunci demisia guvernului infractorpentru a fi cercetat penal. Subsemnatul am înțeles cu aceastăocazie că greșeam într-o privință în legătură cu dl. Băsescu,crezând că pune preț doar pe uniforme și grade în raport cucivilii. În ultimele luni, d-sa a demonstrat că nu dă doi bani peMAI sau Armată, adică tot atâția câți nu dă pe simplii pensionari,pe profesori sau medici. Singurele structuri militarizate pentrucare nu a avut decât laude sunt Serviciile. N-o să mai uit de-acumcă Securitatea scuipa în cap Miliția și Armata.

Nu știu dacă cetățenii României o duc azi mai rău decât pevremea lui Ceaușescu ca nivel de trai. Ce mi se pare însă superiorîn regimul Băsescu este nivelul de umilire a oamenilor. M-a scosdin sărite calificarea montajului de propagandă ceaușistă intitulatîn falș „Autobiografia lui Nicolae Ceaușescu” dreptcapodoperă de către critici tineri și șulfe intelectuale bătrâne.De câte ori am auzit în ultimii ani că N. Ceaușescu are 60 și nuștiu cât la sută, m-a cuprins o durere surdă. Acum nu mă maicuprinde, iar din sărite mă mai poate scoate doar rânjetul luiBăsescu.După mai rău de două decenii de privit caninii și incisiviilui Iliescu și Băsescu, parcă mi se face dor de mutra împietrită șiamenințătoare a lui Ceaușescu. Măcar atunci era pe față.

Răsturnare de situaţie! Uluitor: ce le spune ministrul australian, care "l-a executat" pe Novak Djokovic,...
BOMBĂ! Gina Pistol și Smiley s-au despărțit din cauza Anei Baniciu?! Când s-a întâmplat și...
Laurențiu Reghecampf, reacție devastatoare după ce iubita lui a fost atacată mârșav! Mesaj dur pentru...
Dieta anti-depresie. Alimente care stimulează producția naturală de serotonină
Efectele dramatice ale expulzării lui Novak Djokovic asupra turneului de la Australian Open!
Reacţia lui Djokovic după ce a aflat că va fi expulzat din Australia: „Sunt extrem...
DUSTER-UL care lasă pe toată lumea cu gura căscată!
BANCUL ZILEI | Bărbat sedus în lift de o tipă voluptoasă: “Fă-mă să mă simt...
George Simion a luat cu asalt primăria din Timișoara: „Fritz, parașutat din Germania, ocupă ilegal...
BOMBĂ! Gina Pistol și Smiley s-au despărțit din cauza Anei Baniciu?! Când s-a întâmplat și...
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE în pat pentru bărbaţi
CONDAMNĂRI în DOSARUL bărbatului OMORÂT şi BĂGAT în PORTBAGAJ!
Ţara devenită paradis pentru pensionare. O „mamaie” a avut 15 iubiţi tineri în 7 ani:...
Anunț ȘOC: Cine i-a ucis, de fapt, pe cei doi studenți de la Iași? Răsturnare...
ȘOC TOTAL pentru PFIZER: Tot ce se știa despre vaccinare tocmai s-a dat peste cap
Un renumit medic îl face praf pe Arafat: Totul e o minciună
Este oficial: Toţi românii pot primi o zi liberă suplimentară de la angajator. Ce trebuie...
Ce înseamnă acest simbol pe care îl vedem tot mai des pe maşini. Aproape nimeni...