Nu suntem în Congo

Nu suntem în Congo
„Parc-am fi în Congo!" Politicieni din opoziție au reacționat astfel la declarația prin care dl. Băsescu hotăra el că decizia ICCJ privind ilegalitatea recalculării pensiilor militarilor trebuie respectată de guvern, și asta în cadrul solemnității aducerii cumpărăturilor în parcarea hipermarketului său preferat.

„Parc-am fi în Congo!” Politicieni din opoziție au reacționatastfel la declarația prin care dl. Băsescu hotăra el că deciziaICCJ privind ilegalitatea recalculării pensiilor militarilortrebuie respectată de guvern, și asta în cadrul solemnitățiiaducerii cumpărăturilor în parcarea hipermarketului său preferat.Viziunea domnilor opozanți mi se pare eronată: dacă în România amfi într-un fel de Congo, atunci membrii actualului guvern ar alergaacum pe dealurile împădurite ale subcarpaților urmăriți de inși cumacete, deciși să le taie 25% din partea superioară a corpuluiexecutiv și s-o distribuie în niște pari. Or, viața a demonstrat căasta nu se întâmplă. Guvernul Boc, întrucât nu e în stare și nicinu vrea să lupte cu hoții de top, căci mulți sunt chiar ai lui, senăpustește asupra câte unui grup social pe care îl jefuiește pur șisimplu ziua-n amiaza mare – asta se cheamă reformă. Până cândintervine Justiția și declară infracțională acțiunea guvernului,militarii bătrâni, de pildă, cele mai proaspete victime, pot săajungă în ambulanță și să crape de inimă rea. Remarcabil mi se paresângele rece cu care actualul executiv calcă în picioare oameni șilegi. Asemenea dispreț față de cetățeni, văzuți ca o turmă datoaresă se lase jupuită de vie fără să crâcnească, nu-mi mai amintescdecât în anii `80.

În loc să decreteze rânjind într-o parcare că după noapte vinezi și deci Justiția trebuie respectată, președintele Băsescu ar fitrebuit să convoace o conferință de presă, cum a făcut-o de atâteaori de un an încoace, în care să anunțe că va cere, dacă nuarestarea (în 2004 cerea fără să clipească arestarea pentru nimic aautorului softului electoral), atunci demisia guvernului infractorpentru a fi cercetat penal. Subsemnatul am înțeles cu aceastăocazie că greșeam într-o privință în legătură cu dl. Băsescu,crezând că pune preț doar pe uniforme și grade în raport cucivilii. În ultimele luni, d-sa a demonstrat că nu dă doi bani peMAI sau Armată, adică tot atâția câți nu dă pe simplii pensionari,pe profesori sau medici. Singurele structuri militarizate pentrucare nu a avut decât laude sunt Serviciile. N-o să mai uit de-acumcă Securitatea scuipa în cap Miliția și Armata.

Nu știu dacă cetățenii României o duc azi mai rău decât pevremea lui Ceaușescu ca nivel de trai. Ce mi se pare însă superiorîn regimul Băsescu este nivelul de umilire a oamenilor. M-a scosdin sărite calificarea montajului de propagandă ceaușistă intitulatîn falș „Autobiografia lui Nicolae Ceaușescu” dreptcapodoperă de către critici tineri și șulfe intelectuale bătrâne.De câte ori am auzit în ultimii ani că N. Ceaușescu are 60 și nuștiu cât la sută, m-a cuprins o durere surdă. Acum nu mă maicuprinde, iar din sărite mă mai poate scoate doar rânjetul luiBăsescu.După mai rău de două decenii de privit caninii și incisiviilui Iliescu și Băsescu, parcă mi se face dor de mutra împietrită șiamenințătoare a lui Ceaușescu. Măcar atunci era pe față.

Vestea care zguduie scena politică! Președintele ar fi divorțat în mare secret de soția lui
FOTO. Alina Eremia, imagini fără perdea în costum de baie! Cum s-a pozat pe o...
A vrut să facă o glumă și a intrat la duș peste soția lui cu...
Horoscopul de MÂINE aduce vești bune! Se întoarce roata
Mama lui Gigi Becali s-a infectat cu coronavirus! Ce a făcut patronul lui FCSB, după...
Ultimul sondaj înainte de alegeri! Cum stau Nicușor Dan și Gabriela Firea. Asta e diferența!
Ţară care anunţă oficial că se confruntă cu al treilea val al pandemiei de coronavirus:...
Vestea care zguduie scena politică! Președintele ar fi divorțat în mare secret de soția lui
A vrut să facă o glumă și a intrat la duș peste soția lui cu...
Supriză de PROPORȚII după ce a fost reconstruită fața unui CĂLUGĂR medieval. „Seamănă mult prea...
EXCLUSIV: Ce i se întâmplă acum primarului PNL, după ce și-a filmat fiica dezbrăcată, în...
Divorțul anului în showbiz! După 3 ani au pus punct
Ce simtome are bruceloza, noua epidemie izbucnită în China. Bacteria a scăpat dintr-un laborator
Alimentul care îți otrăvește ficatul. TOP 15 mâncăruri de evitat dacă ai ficatul gras
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
Este oficial: Românii pot lua 50.000 de euro gratis de la stat pentru a-şi deschide...
Inchide