Nu suntem în Congo

Nu suntem în Congo
Publicat: 23/04/2012, 19:27
Actualizat: 26/04/2012, 00:46

„Parc-am fi în Congo!” Politicieni din opoziție au reacționatastfel la declarația prin care dl. Băsescu hotăra el că deciziaICCJ privind ilegalitatea recalculării pensiilor militarilortrebuie respectată de guvern, și asta în cadrul solemnitățiiaducerii cumpărăturilor în parcarea hipermarketului său preferat.Viziunea domnilor opozanți mi se pare eronată: dacă în România amfi într-un fel de Congo, atunci membrii actualului guvern ar alergaacum pe dealurile împădurite ale subcarpaților urmăriți de inși cumacete, deciși să le taie 25% din partea superioară a corpuluiexecutiv și s-o distribuie în niște pari. Or, viața a demonstrat căasta nu se întâmplă. Guvernul Boc, întrucât nu e în stare și nicinu vrea să lupte cu hoții de top, căci mulți sunt chiar ai lui, senăpustește asupra câte unui grup social pe care îl jefuiește pur șisimplu ziua-n amiaza mare – asta se cheamă reformă. Până cândintervine Justiția și declară infracțională acțiunea guvernului,militarii bătrâni, de pildă, cele mai proaspete victime, pot săajungă în ambulanță și să crape de inimă rea. Remarcabil mi se paresângele rece cu care actualul executiv calcă în picioare oameni șilegi. Asemenea dispreț față de cetățeni, văzuți ca o turmă datoaresă se lase jupuită de vie fără să crâcnească, nu-mi mai amintescdecât în anii `80.

În loc să decreteze rânjind într-o parcare că după noapte vinezi și deci Justiția trebuie respectată, președintele Băsescu ar fitrebuit să convoace o conferință de presă, cum a făcut-o de atâteaori de un an încoace, în care să anunțe că va cere, dacă nuarestarea (în 2004 cerea fără să clipească arestarea pentru nimic aautorului softului electoral), atunci demisia guvernului infractorpentru a fi cercetat penal. Subsemnatul am înțeles cu aceastăocazie că greșeam într-o privință în legătură cu dl. Băsescu,crezând că pune preț doar pe uniforme și grade în raport cucivilii. În ultimele luni, d-sa a demonstrat că nu dă doi bani peMAI sau Armată, adică tot atâția câți nu dă pe simplii pensionari,pe profesori sau medici. Singurele structuri militarizate pentrucare nu a avut decât laude sunt Serviciile. N-o să mai uit de-acumcă Securitatea scuipa în cap Miliția și Armata.

Nu știu dacă cetățenii României o duc azi mai rău decât pevremea lui Ceaușescu ca nivel de trai. Ce mi se pare însă superiorîn regimul Băsescu este nivelul de umilire a oamenilor. M-a scosdin sărite calificarea montajului de propagandă ceaușistă intitulatîn falș „Autobiografia lui Nicolae Ceaușescu” dreptcapodoperă de către critici tineri și șulfe intelectuale bătrâne.De câte ori am auzit în ultimii ani că N. Ceaușescu are 60 și nuștiu cât la sută, m-a cuprins o durere surdă. Acum nu mă maicuprinde, iar din sărite mă mai poate scoate doar rânjetul luiBăsescu.După mai rău de două decenii de privit caninii și incisiviilui Iliescu și Băsescu, parcă mi se face dor de mutra împietrită șiamenințătoare a lui Ceaușescu. Măcar atunci era pe față.

Calvar pentru o tânără. Ce a putut să păţească după 10 partide de sex într-un...
Și ei îi e rușine! Câte clase are Gina Pistol, de fapt. De ce s-a...
FOTO. Inna, apariție controversată! Aproape goală, într-un costum de baie mult prea transparent
Demența la bătrânețe poate fi prevenită, dacă urmezi 5 sfaturi simple
Anunț cutremurător! Medicul Valeriu Gheorghiță, adevărul despre efectele adverse ale dozei a treia de vaccin:
Cine sunt viitorii socri ai lui Laurențiu Reghecampf! Toate detaliile despre familie și cum au...
Averea halucinantă a noului premier al României! 40.000 de euro pensie și venituri grotesc de...
Criza politică de la Bucureşti: condiţiile puse de PSD pentru a susţine Guvernul Ciucă
5 mașini de care să FUGI
BANCUL ZILEI – Două blonde fac nudism. La un moment dat apare un taur…
Prima țară din Europa care legalizează cultivarea și consumul de canabis
Și ei îi e rușine! Câte clase are Gina Pistol, de fapt. De ce s-a...
Un medic AVERTIZEAZĂ: acestea sunt cele mai PERICULOASE poziții AMOROASE. „Oamenii nu sunt făcuți să...
Când se întoarce frigul în România. Trebuie să ne pregătim deja hainele groase
ORA de IARNĂ 2021 aduce un PERICOL imens pentru români în plin val de coronavirus
BĂTAIE în TRAFIC! CINCI bărbați au fost REȚINUȚI
Filmul din cariera lui pe care Brad Pitt ar vrea ca lumea să îl uite!
Restricția ȘOC despre care nu vorbește NIMENI. Intră în vigoare de luni. Ce va fi...
NENOROCIREA CUMPLITĂ care zguduie întreaga lume. Nici România nu va scăpa. Situația pare scăpată de...
Andreea Esca a trăit rușinea vieții. Nu i-a venit să creadă când s-a aflat adevărul....
EXCLUSIV. E război total pe piaţa de energie. De ce avem de fapt facturi prea...
Pâinea noastră (scumpă) cea de toate zilele? România, producţie record de grâu în 2021