Nu suntem în Congo

Nu suntem în Congo
Publicat: 23/04/2012, 19:27
Actualizat: 26/04/2012, 00:46

„Parc-am fi în Congo!” Politicieni din opoziție au reacționatastfel la declarația prin care dl. Băsescu hotăra el că deciziaICCJ privind ilegalitatea recalculării pensiilor militarilortrebuie respectată de guvern, și asta în cadrul solemnitățiiaducerii cumpărăturilor în parcarea hipermarketului său preferat.Viziunea domnilor opozanți mi se pare eronată: dacă în România amfi într-un fel de Congo, atunci membrii actualului guvern ar alergaacum pe dealurile împădurite ale subcarpaților urmăriți de inși cumacete, deciși să le taie 25% din partea superioară a corpuluiexecutiv și s-o distribuie în niște pari. Or, viața a demonstrat căasta nu se întâmplă. Guvernul Boc, întrucât nu e în stare și nicinu vrea să lupte cu hoții de top, căci mulți sunt chiar ai lui, senăpustește asupra câte unui grup social pe care îl jefuiește pur șisimplu ziua-n amiaza mare – asta se cheamă reformă. Până cândintervine Justiția și declară infracțională acțiunea guvernului,militarii bătrâni, de pildă, cele mai proaspete victime, pot săajungă în ambulanță și să crape de inimă rea. Remarcabil mi se paresângele rece cu care actualul executiv calcă în picioare oameni șilegi. Asemenea dispreț față de cetățeni, văzuți ca o turmă datoaresă se lase jupuită de vie fără să crâcnească, nu-mi mai amintescdecât în anii `80.

În loc să decreteze rânjind într-o parcare că după noapte vinezi și deci Justiția trebuie respectată, președintele Băsescu ar fitrebuit să convoace o conferință de presă, cum a făcut-o de atâteaori de un an încoace, în care să anunțe că va cere, dacă nuarestarea (în 2004 cerea fără să clipească arestarea pentru nimic aautorului softului electoral), atunci demisia guvernului infractorpentru a fi cercetat penal. Subsemnatul am înțeles cu aceastăocazie că greșeam într-o privință în legătură cu dl. Băsescu,crezând că pune preț doar pe uniforme și grade în raport cucivilii. În ultimele luni, d-sa a demonstrat că nu dă doi bani peMAI sau Armată, adică tot atâția câți nu dă pe simplii pensionari,pe profesori sau medici. Singurele structuri militarizate pentrucare nu a avut decât laude sunt Serviciile. N-o să mai uit de-acumcă Securitatea scuipa în cap Miliția și Armata.

Nu știu dacă cetățenii României o duc azi mai rău decât pevremea lui Ceaușescu ca nivel de trai. Ce mi se pare însă superiorîn regimul Băsescu este nivelul de umilire a oamenilor. M-a scosdin sărite calificarea montajului de propagandă ceaușistă intitulatîn falș „Autobiografia lui Nicolae Ceaușescu” dreptcapodoperă de către critici tineri și șulfe intelectuale bătrâne.De câte ori am auzit în ultimii ani că N. Ceaușescu are 60 și nuștiu cât la sută, m-a cuprins o durere surdă. Acum nu mă maicuprinde, iar din sărite mă mai poate scoate doar rânjetul luiBăsescu.După mai rău de două decenii de privit caninii și incisiviilui Iliescu și Băsescu, parcă mi se face dor de mutra împietrită șiamenințătoare a lui Ceaușescu. Măcar atunci era pe față.

Lovitură cruntă primită de Anamaria Prodan. La aşa ceva chiar nu se aştepta. Primele declaraţii
Câte clase are Mihai Petre, de fapt. Îți vei schimba radical părerea despre celebrul dansator
FOTO. Nepoata lui Petre Roman, apariție controversată în costum de baie!
Previne demența! Cele 10 porunci pentru un creier sănătos, potrivit unui neurochirurg
Poliția a dat verdictul în accidentul lui Gigi Becali! Lovitură grea pentru miliardar: Ionuț Luțu...
Sfinxul şi Babele sunt în judeţul Dâmboviţa. Prahova a pierdut în primă instanţă procesul ce...
Mașina care seamănă IZBITOR de mult cu Dacia a ajuns pe ALIBABA. Preț + FOTO
BANCUL ZILEI – O blondă dotată, pe plajă la nudiști, intră în vorbă cu doi...
Cercetătorii avertizează China asupra unui focar colosal de COVID dacă va adopta strategia SUA
Cununie-șoc în Iași. Cu cine s-a măritat Valentina, tânăra de 26 de ani din imagine
Cât de MARE trebuie să fie? Răspunsul care îi LINIȘTEȘTE pe mulți bărbați
Un AN de PUȘCĂRIE, după ce a AGRESAT doi POLIŢIŞTI
Au fost prinși cu serialul „Squid Game” în Coreea de Nord. Ce a urmat e...
Carantină obligatorie pentru românii care se întorc din aceste ţări. Noua listă roşie. Se aplică...
Cea mai cumplită veste pentru România a venit acum: "Rezultatele vor fi catastrofale!" Tocmai s-a...
Kamara îl spulberă pe Reghecampf. Dezvăluiri fără perdea despre iubita antrenorului și un apel urgent
Schimbări majore pe piaţa RCA pentru şoferi. Preţurile de acum vor fi istorie
În urmă cu 15 ani, dădea cu mopul într-un Lidl din Germania, iar acum conduce...