• Publicat:
  • Actualizat:
Puterea Gândului

Politikillerașul USR

Politikillerașul USR
Ca să-ți faci loc pe scena teatrului de tragedie de la București, esențiale sunt vocea și tupeul. Lelia Munteanu a descoperit ce poate face pentru România politikillerașul USR

Avea dreptate unul dintre personajele din House of Cards (cartea lui Michael Dobs, nu serialul): „Politica e o treabă tare umedă”.

Andrei Caramitru, altminteri un foarte distins finanțist, a țâșnit pe firmamentul panaramei dâmbovițene cu furie, împroșcând în stânga (PSD  & Co) și-n în dreapta (PNL).

N-a gândit rău: ca să-ți faci loc pe scena teatrului de tragedie de la București, studiile și experiența profesională – dacă nu se exprimă în kilograme (de diplome cumpărate) – mai rău te-ncurcă. Esențiale sunt vocea și tupeul. Important e să combați bine, să postezi adânc.

Proaspătul userist și-a făcut debutul cu un fulminant bapeamătii: „Înțeleg că PSD vrea să dea OUG-uri cu efecte juridice retroactive (ceea ce este clar neconstituțional) – ca să anuleze procese judecate în trecut și să scape de condamnări date deja. Vreau să le zic clar: nu vă jucați cu focul. Dacă așa ceva devine posibil și acceptat ca fiind constituțional – de ce nu am da și noi un OUG retroactiv în prima zi de guvernare care să anuleze tot ce ați făcut voi și să vă și arunce în pușcărie imediat pe toți? Ce ne-ar împiedica dacă există precedent? Și de ce nu am face asta ÎNAINTE de a alinia toată legislația cu recomandările MCV și ale Comisiei de la Veneția? Așa scăpăm și de voi și rezolvăm și toată legislația juridică rapid (ca nu o sa mai aibă cine sa o blocheze – veți fi toți la Rahova și Jilava). Așa că gândiți-vă bine ce faceți !!!!!”. Curat constituțional, da” umflați-i!

Azi s-a gândit să-i scuture pe liberali, acuzându-i de… „ATAC LA MEDIA INDEPENDENTĂ”.

Nu mă îndoiesc că a existat un moment în cariera sa de succes când Andrei Caramitru s-a întrebat ce poate face pentru România. E clar ce și-a răspuns: gălăgie!

 

Inchide