Presă cu curul

Presă cu curul
Publicat: 23/04/2012, 19:36
Actualizat: 23/04/2012, 19:43

Nu obișnuiesc să comentez ceea ce se întâmplă la alții, însă în această noapte senzația că am călcat într-un rahat este atât de puternică, încât mă simt nevoit să-mi încalc această regulă. Ceea ce am văzut cu puțin timp în urmă în emisiunea „Un show păcătos” de la Antena 1 mă face să cred că dacă pur și simplu aș schimba canalul sau aș închide televizorul aș deveni complice la o mare mizerie. În fond, cu toții suntem colegi de presă, nu-i așa?

După cum probabil știți, căci astfel de momente se propagă rapid, în emisiune a fost prezentată o înregistrare video în care apare dl. Emil Boc dezbrăcat complet în vestiarul unei săli de sport. Fundul fostului premier a tronat mai bine de o oră pe ecran în timp ce gazda și invitații care au intervenit telefonic au dezbătut problema. O discuție ipocrită despre eficiența serviciilor de protecție a servit drept pretext pentru plăcerea voyeuristă de a arăta bucile d-lui Boc o dată, și încă o dată, și încă o dată, la nesfârșit, în prim plan și în dungă.

Dezbaterea despre cur a fost deschisă de dl. Crin Antonescu și a fost închisă, ca un arc peste timp, de dl. C.V. Tudor. Despre superficialitatea d-lui Antonescu am mai scris, însă nu-mi închipuiam că va ajunge până acolo încât să fie coleg de dezbatere cu Cruduța. Ce mai contează ce a spus dl. Antonescu, când singurul lucru pe care s-ar fi cuvenit să-l facă un politician căruia îi pasă de imaginea sa era să-l trimită pe dl. Capatos la plimbare?! Căci interesul d-lui Capatos nu era să afle ce părere are dl. Crin, ci să țină ridicat fluxul ratingului care țâșnea dintre fesele premierului.

În rest, orice om de bun simț din țara asta probabil că s-a simțit jignit în această noapte. Nu numai că „știrea” nu este de interes public, dar mă îndoiesc că satisface interesul publicului. În orice caz, nu pe cel al publicului sănătos. Căci nu văd ce om normal moare de curiozitate să-l vadă pe dl. Boc dezbrăcat.

Probabil că și ziariștii, atâția câți mai sunt, s-au simțit jigniți de această nouă mizerie care mai dă un brânci unei profesii frumoase sabotate însă în mod constant din interior de tot felul de inși fără scrupule și fără pic de respect față de meserie. Nu era de ajuns că politicienii și-au pus fesele late pe aproape tot ce înseamnă presă și că diverși jucători de alba-neagra deveniți patroni media și-au cumpărat ziariști în viu. Nu era suficient că jurnalismul și deontologia au devenit aproape o insultă în ultimii ani. Trebuia să ne-o facem cu mâna noastră: căci presa moare pe limba ei din cauza lipsei de creier, de etică și de gramatică, iar astfel de momente, cum a fost cel din această noapte, îi grăbesc sfârșitul.

Fără un spirit de breaslă care să semnaleze și să elimine astfel de mizerii, viitorul este sumbru. Fără ziariști care să aibă curajul să vorbească despre respectul față de meserie, toți acești impostori gălăgioși pe care-i vedeți la televizor vor trece drept presă: până la proba contrarie, suntem colegi cu toții, oameni onești, hoți, curve, șpăgari, cruduțe, saltimbanci. Fără voci critice și obiective, care să spună răspicat că „așa ceva nu se face”, ziariștii tineri ne vor întreba fără să clipească și fără să-și dea seama de grozăvia întrebării: „Și noi ce facem, nu dăm fundul lui Boc, că-l dă toată lumea?…”

Când am intrat în presă, la TV era Tucă Show. După 15 ani, mă uit la Bucă Show și mă întreb dacă se poate și mai rău.

Calvar pentru o tânără. Ce a putut să păţească după 10 partide de sex într-un...
Și ei îi e rușine! Câte clase are Gina Pistol, de fapt. De ce s-a...
FOTO. Alina Pușcaș, în costum de baie! Cum arată trupul vedetei
Demența la bătrânețe poate fi prevenită, dacă urmezi 5 sfaturi simple
Anunț cutremurător! Medicul Valeriu Gheorghiță, adevărul despre efectele adverse ale dozei a treia de vaccin:
Cine sunt viitorii socri ai lui Laurențiu Reghecampf! Toate detaliile despre familie și cum au...
Averea halucinantă a noului premier al României! 40.000 de euro pensie și venituri grotesc de...
Criza politică de la Bucureşti: condiţiile puse de PSD pentru a susţine Guvernul Ciucă
5 mașini de care să FUGI
BANCUL ZILEI – Două blonde fac nudism. La un moment dat apare un taur…
Prima țară din Europa care legalizează cultivarea și consumul de canabis
Și ei îi e rușine! Câte clase are Gina Pistol, de fapt. De ce s-a...
Un medic AVERTIZEAZĂ: acestea sunt cele mai PERICULOASE poziții AMOROASE. „Oamenii nu sunt făcuți să...
Când se întoarce frigul în România. Trebuie să ne pregătim deja hainele groase
Cum îţi dai seama dacă mierea este naturală. Cum o verifici cu un pahar cu...
Covid-19 la Constanța: 593 de NOI CAZURI de INFECTARE; Incidența pe municipiu este de 12,71
Filmul din cariera lui pe care Brad Pitt ar vrea ca lumea să îl uite!
Restricția ȘOC despre care nu vorbește NIMENI. Intră în vigoare de luni. Ce va fi...
Șoc în România! Este cea mai cruntă lovitură pentru Klaus Iohannis. A venit de unde...
După Coronavirus ne mai lovește ceva neașteptat. Ajunge și în România. Scenariul periculos venit direct...
EXCLUSIV. E război total pe piaţa de energie. De ce avem de fapt facturi prea...
Pâinea noastră (scumpă) cea de toate zilele? România, producţie record de grâu în 2021