• Publicat:
  • Actualizat:
Puterea Gândului

ROMÂNIA ARE VIITOR. Cine sunt medicii trecuți în testamentul lui Alexandru Pesamosca

ROMÂNIA ARE VIITOR. Cine sunt medicii trecuți în testamentul lui Alexandru Pesamosca
Când un bunic fără seamăn de bogat dă semne că se apropie de sfârșitul vieții, oricine e legat de el chiar și prin cel mai subțire fir de sânge sau prin cea mai îndepărtată amintire a unei strângeri de mână va căuta cu orice în preț să-i intre în voie

Când un bunic fără seamăn de bogat dă semne că se apropie de sfârșitul vieții, oricine e legat de el chiar și prin cel mai subțire fir de sânge sau prin cea mai îndepărtată amintire a unei strângeri de mână va căuta cu orice în preț să-i intre în voie. Să-i umfle pernele cu grijă, să-i facă o limonadă, să-i aducă îndatoritor papucii, apoi să-i zâmbească îndelung, doar-doar chipul lui va lumina în mintea bătrânului într-atât de tare încât să-i facă și numele să lucească în testament.

Și chiar după acest efort, vânătorului de moștenire îi va tremura sufletul ca nu cumva bunicul să-l ignore sau, excentric din fire, să prefere să-i lase toate bunurile sale pământești unei pisici pe nume Fifi.

Cu Alexandru Pesamosca, care a murit bogat cum numai un om care a salvat 50.000 de copii poate deveni într-o viață, lucrurile au fost mult mai simple.

În testamentul lui sunt trecuți toți medicii din România, indiferent că l-au cunoscut vreodată sau nu. Niciunul nu a fost uitat și oricare dintre ei poate avea o parte din moștenirea sa, cu o singură condiție: să o vrea. Nu toți trebuie să aleagă să trăiască o viață într-o cameră de spital. Nu toți trebuie să îmbrace haina greu de purtat a sărăciei. Și nu toți trebuie să-și sacrifice familia pentru a-i ajuta pe alții să o păstreze pe a lor întreagă, deși unii o fac. Trebuie doar să meargă pe calea omeniei și a excelenței profesionale, deschisă de profesorul Pesamosca.

Începând de astăzi, gândul vi-i prezintă pe câțiva dintre medicii remarcabili ai României care și-au revendicat moștenirea Pesamosca. Vă vom face cunoștință cu oameni care nu pleacă de la spital după operații de teamă ca pacientul să nu facă vreo complicație. Cu oameni care își îndrumă pacienții să facă o donație pentru o cauză umanitară, atunci când cineva insistă să le dea „o atenție”. Vă vom prezenta doctori care au salvat 15.000 de vieți sau care au făcut operații în premieră mondială și care au inventat proceduri medicale folosite azi pe scară largă în sălile de operații.

Nu putem să-i cunoaștem pe toți adevărații urmași ai profesorului Alexandru Pesamosca. Însă pe unii dintre ei s-ar putea să îi cunoașteți dumneavoastră. Așa că, dacă ați întâlnit un moștenitor al profesorului Pesamosca, spuneți-ne și nouă. Pentru ca să-i putem spune mai departe povestea.

Inchide