„Șopârla” fraternității

Redactor:
Rodica Ciobanu
„Șopârla” fraternității
E lucru necurat! Se întâlnesc și se consultă prea des!

E lucru necurat! Se întâlnesc și se consultă prea des! Nu a trecut o săptămână de când s-au văzut și au discutat ultima oară, și premierul Victor Ponta vrea să vorbească, din nou, cu președintele Traian Băsescu. Intenționează să-i ceară să promulge rapid Legea degrevării instanțelor, dar unora,  precum Dan Voiculescu, s-ar putea  să li se pară  doar un pretext. Șefului PC îi miroase deja a fraternizare. Încolțit luni seară, pe una din Antenele colegului său de alianță, liderul liberal Crin Antonescu, care simte același pericol, a liniștit populația „frustrată”, în opinia moderatorilor, asigurând-o că „Victor Ponta este la fel de anti-Băsescu”, ca înainte. El i-a transmis însă premierului să demonstreze că nu a pactizat cu dușmanul. „Dacă această percepție (de fraternizare n.n) există – și ea există -, e o problemă pe care dl Ponta, ca om politic, trebuie s-o ia în calcul, fiindcă e serioasă. Victor Ponta nu are niciun motiv, niciun temei să nu demonstreze că ea e greșita”, a accentuat el, precizând că, în ceea ce-l privește,  rămas la fel de intransigent.
Nu știu cât de fericită ar fi populația dacă, mâine, premierul ar ieși, din senin, la atac împotriva președintelui, dar dlui Voiculescu i-ar aduce, cu certitudine, un rânjet de satisfacție. Și dl Antonescu ar fi bucuros, chiar dacă, pentru câteva zile, șeful executivului l-ar înlocui la comanda unică a trupelor anti-Băsescu, rol în care liderul liberal pozează atât de mândru. Fiindcă cei doi aliați, care se hrănesc politic din războiul cu Traian Băsescu, se tem de o coabitare calmă și o relație președinte-premier civilizată, care i-ar lăsa fără resurse. Dan Voiculescu, cu sabia justiției deasupra capului într-un proces de corupție, se străduiește să învenineze atmosfera, insistând pe ideea suspendării președintelui și pe suspiciunea fraternizării, în încercarea de a destabiliza USL, guvernarea, în ultimă instanță, instituțiile, vremurile cât mai tulburi lucrând în favoarea sa. Crin Antonescu care, fără discursul antiprezidențial, ar fi redus la neant, îi ține isonul, în speranța că, din postura de  președinte al Senatului, mai puțin vizibilă decât aceea de prim-ministru, își va menține tonusul politic până la alegeri. Pentru el, peneliștii buni sunt, vehement, împotriva lui Băsescu, iar cine se raportează rece, neumoral la acesta e trădător.
Spre deosebire de cei doi, Victor Ponta a ales o abordare responsabilă a relației cu șeful statului. „Decizia mea e foarte clară, obligația mea care-mi revine ca prim-ministru, înainte chiar de aceea ca om politic, este de a duce țara asta pe un drum stabil. Dacă asta presupune să fiu criticat – și pe bună dreptate – că fac concesii președintelui, că nu-i mai adresez epitete, că merg, dacă mă cheamă să discutăm anumite subiecte, decizia mea e luată, voi face acest lucru”, i-a răspuns el, lui Antonescu. Premierul pare, așadar, să fi învățat că personajele etern conflictuale sfârșesc prin a enerva publicul și să fi ajuns, totodată, la concluzia că, stând un singur șef al guvernului în fața populației, în curând, anti-băsismul nu va mai fi de actualitate.

Ce NEBUNIE. Marius Şumudică nu mai vine la Universitatea Craiova şi semnează cu un club...
Minune într-o gospodărie din Sălaj! Ce a găsit un bărbat înauntru porcului pe care tocmai...
FOTO. Imaginile `ascunse` de timp! Cum arăta Cristina Spătar în urmă cu 15 ani: era...
DOLIU ÎN LUMEA POLITICĂ! A MURIT! ADRIAN NASTASE… o carieră politică și legislativă de excepție
Surpriză la aterizarea lui Halep în Australia! O româncă i s-a alăturat Simonei și s-au...
Lia Olguța Vasilescu, furioasă din cauza problemei pensiilor: Eliminați-le, așa cum ați promis
Iohannis s-a vaccinat public la Spitalul Militar. Preşedintele dă startul etapei a doua a campaniei...
BANCUL ZILEI – Nimfomana cu experiență
Un cuplu de chinezi, asasinați într-o cameră de hotel. Imagini de pe camerele de supraveghere
Minune într-o gospodărie din Sălaj! Ce a găsit un bărbat înauntru porcului pe care tocmai...
Ce a spus Lidia Buble după ce l-a văzut pe Răzvan Simion cu noua iubită:...
Ultima FOTOGRAFIE a lui Mihai Eminescu. În trei ani s-a schimbat aproape cât în trei...
Măsuri DURE după redeschiderea școlilor. Ministrul Sănătății este categoric și NU se lasă înduplecat
A înghițit o lingură cu ulei de măsline, zilnic, pe stomacul gol. Ce s-a întâmplat...
Ce face și cum arată astăzi prima soție a lui Elon Musk, cu care miliardarul...
Programare vaccinare COVID. Încep înscrierile! Iată care este procedura și cum te poți înscrie online
Antonia a publicat poze complet nemachiată: Am învățat să mă accept cum sunt
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Jobul unde eşti plătit ca să nu faci nimic. Poţi să primeşti chiar şi 100...
4 plante care pătrund instantaneu în articulații și le repară! Tot ce trebuie să cunoști...
Inchide