Zeul în chiloți

Zeul în chiloți
Trăiesc un timp al dezamăgirii, oriunde aș încerca să mă refugiez. Dacă fug de înșelătoriile din politică în cinema, dau peste „Facebook - The Social Network", un superficiu care explodează ca o pungă de plastic umflată cu gura și plesnită cu palma în patru Globuri de Aur și șanse mari la Oscar

Trăiesc un timp al dezamăgirii, oriunde aș încerca să mărefugiez. Dacă fug de înșelătoriile din politică în cinema, daupeste „Facebook – The Social Network”, un superficiu careexplodează ca o pungă de plastic umflată cu gura și plesnită cupalma în patru Globuri de Aur și șanse mari la Oscar. Dacă fug șidin cinema, în tenis, mă așteaptă Rafael Nadal, care, totscurtându-și șortul, lung până dincolo de genunchi acum câțiva ani,a ajuns doar în chiloți Armani, pozând glossy ca unstripper, pentru, firește, o căpiță de bani.
Pe vremuri am scris un articol dur până la tristețe despregimnastele olimpice ale României, care pozau goale, drapate întricolor. Fetele acelea puteau măcar să invoce, fie și jalnic,faptul că după ce și-au încheiat activitatea de performanță nu seajung cu banii. Dar numărul 1 mondial, nu numai în tenis, ci și însport 2010, centimilionarul Nadal, de ce se prostituează vizual,fiindcă n-are bani de echipament? Nu putea să câștige suma oferităde Emporio Armani rămânând îmbrăcat în șortul și tricoul în care adevenit un idol al lumii de azi?
L-am apărat cu toată inima pe Rafa Nadal de-a lungul anilor, înfața acuzelor răutăcioase de dopaj ale antifanilor lui. Am rămasalături de el, am continuat să cred în el în timpul prăbușirii din2009, când atâția îi mâncau coliva. L-am considerat un exemplu defair-play, bun simț, bună creștere atât pe teren, cât și în afaralui. Mai omenos, mai cald decât maestro Federer. O singură dată,când, pentru banii primiți de la Nike, a apărut pe teren costumatcu bandană roz, tricou verde, sau invers, șort maro și pantofiportocalii, m-a pus pe gânduri, dar, după ce a declarat că nu vamai juca niciodată împodobit astfel, mi-am spus că a fost doar ogreșeală.
Uite că n-a fost. O să fiu convins până mor, oricât de bătrân,încuiat și comunist voi fi considerat, că trupul unui sportiv, cuatât mai mult al unui mare sportiv, nu poate avea nimic de-a facecu imageria sexuală publică. Sportul transcende sexul, corpulbărbatului și al femeii se împerechează pur într-un androginapropiat de zei. Comportându-se ca un playboy de duzină, Nadaljignește sportul pentru care a făcut atât de mult. Dacă va câștigaOpenul Australiei, bucuria mea va fi știrbă la un colț.
Ce să mai zic? Poate doar că, dacă voi ajunge să-l văd și pe RogerFederer pozând sexy în chiloți, nu mai scriu niciodată niciuncuvânt despre tenis.

Vestea care zguduie scena politică! Președintele ar fi divorțat în mare secret de soția lui
FOTO. Alina Eremia, imagini fără perdea în costum de baie! Cum s-a pozat pe o...
A vrut să facă o glumă și a intrat la duș peste soția lui cu...
Horoscopul de MÂINE aduce vești bune! Se întoarce roata
Mama lui Gigi Becali s-a infectat cu coronavirus! Ce a făcut patronul lui FCSB, după...
Ultimul sondaj înainte de alegeri! Cum stau Nicușor Dan și Gabriela Firea. Asta e diferența!
Ţară care anunţă oficial că se confruntă cu al treilea val al pandemiei de coronavirus:...
Vestea care zguduie scena politică! Președintele ar fi divorțat în mare secret de soția lui
A vrut să facă o glumă și a intrat la duș peste soția lui cu...
Supriză de PROPORȚII după ce a fost reconstruită fața unui CĂLUGĂR medieval. „Seamănă mult prea...
EXCLUSIV: Ce i se întâmplă acum primarului PNL, după ce și-a filmat fiica dezbrăcată, în...
Divorțul anului în showbiz! După 3 ani au pus punct
Ce simtome are bruceloza, noua epidemie izbucnită în China. Bacteria a scăpat dintr-un laborator
Alimentul care îți otrăvește ficatul. TOP 15 mâncăruri de evitat dacă ai ficatul gras
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
Este oficial: Românii pot lua 50.000 de euro gratis de la stat pentru a-şi deschide...
Inchide