ANTICANCERIGEN, ajută IMUNITATEA și este un bun ANTIOXIDANT. Beneficiile siropului de ARȚAR

Redactor:
Paula Rotaru
ANTICANCERIGEN, ajută IMUNITATEA și este un bun ANTIOXIDANT. Beneficiile siropului de ARȚAR
Știm că SIROPUL DE ARȚAR îți evocă un munte de clătite americane pufoase stropite din belșug cu acest lichid lipicios dulce. Vezi care sunt proprietățile NUTRITIVE și BENEFICIILE acestui produs

Siropul de arțar face parte din identitatea Canadei, unde arborii de arțar stau la loc de cinste. Mai mult, frunza de arțar este un simbol al Canadei, fiind prezentă pe monede și pe steagul acestei țări. În prezent, se estimează că 80% din producția de sirop de arțar este realizată în Quebec, un oraș din estul Canadei, unde sunt plantate mai multe soiuri de arbori de arțar, precum arțar de zahăr, arțar negru, roșu, argintiu, țepos, fin arțar cu frunze mari etc.

Proprietăți nutritive și beneficii

Seva de arțar conține o substanță cu puternic efect antioxidant – quebecol. Împreună cu mineralele, acest compus antioxidant asigură sistemului imunitar forța de a lupta cu virusurile și radicalii liberi din atmosferă. De asemenea, substanțele din seva de arțar ar putea avea și proprietăți anticancerigene, scrie sciencedaily.com. Acestea pot reduce inflamațiile din organism, principalii factori de risc în apariția cancerului.

Manganul, zincul, calciul, cuprul și fierul din siropul de arțar sprijină buna funcționare a imunității, reduc riscul de formare a depozitelor de colesterol pe vase și previn astfel bolile cardiovasculare.

Siropul de arțar conține până la 24 de compuși cu efect antioxidant. Studiile arată că aceștia ar putea potența acțiunea antibioticelor împotriva unei infecții, grăbind astfel vindecarea, dar și dozele necesare de medicamente, scrie American Chemical Society. Alte cercetări indică spre un efect neuroprotector al siropului pur de arțar – ar putea reduce riscul bolii Alzheimer sau alte afecțiuni neurologice.

Acesta este un îndulcitor mult mai sănătos decât zahărul sau îndulcitorii artificiali, care pot duce la indigestie, crampe, constipație, diaree, risc mai mare de candidoză, creștere în greutate, oboseală, anxietate, pierderi temporare de memorie etc. Inulina din siropul de arțar este un prebiotic care ajută la echilibrarea nivelului de bacterii bune la nivel intestinal și previne astfel simptome precum cele mai sus menționate.

De asemenea, substanțele din siropul de arțar ar putea împiedica dezvoltarea celulelor canceroase, cel puțin așa arată studiile realizate pe animale în laborator.

Citește continuarea pe CSID!

Foto: Captură

Inchide