Carmen Brumă, despre cele trei greșeli care pot duce la ÎNGRĂȘARE, în timpul Postului Paștelui: „Conțin cantități mari de grăsimi și de zahăr”

Publicat: 11 03. 2024, 19:04
Carmen Brumă / Sursa foto: Facebook

Postul Paștelui, cunoscut și sub numele de Postul Mare sau Postul Sfintelor Paști, este perioada de pregătire spirituală în calendarul creștin ortodox și catolic care precede sărbătoarea Paștelui. Acesta este un timp de rugăciune, post și abstinență în care credincioșii se pregătesc pentru sărbătoarea învierii Domnului.

Postul Paștelui începe în mod tradițional cu o săptămână înainte de Duminica Floriilor sau Duminica Paștelui, iar durata acestuia poate varia între 40 de zile (în tradiția latină) și 48 de zile (în tradiția ortodoxă orientală), în funcție de tradiția religioasă specifică. În timpul acestui post, credincioșii sunt îndemnați să renunțe la unele plăceri materiale, cum ar fi alimentația bogată, și să se concentreze mai mult pe viața spirituală prin rugăciune, meditație și fapte bune.

Principiile generale ale postului includ abstinența de la consumul de carne și produse lactate în anumite zile, restricționarea consumului de alimente în general (adică mâncare uscată și fără gust), evitarea anumitor distracții și reflexiunea asupra păcatelor personale pentru a își îndrepta viața spirituală către Dumnezeu.

Cele trei greșeli pe care trebuie să le eviți ca să nu te îngrași în Postul Paștelui

Carmen Brumă a vorbit despre cele trei greșeli care pot duce la îngrășare, în Postul Paștelui.

“1. Prima greșeală a multor persoane care constată că s-au îngrășat în post este excesul de carbohidrați simpli provenind din dulciuri, produse de patiserie de post, fructe confiate etc.

2. Cantitatea mare de grăsimi. Uleiurile vegetale sunt folosite de multe ori în post în cantități mult prea mari. O lingură de ulei are aproximativ 100 calorii, dacă îl pui cu sticla peste o salată sau alt preparat, faci 2 rotocoale cu sticla și ai lejer 3 linguri, adică 300 calorii, doar din ulei. Ideal este să folosești spray-ul pentru ulei pentru a diminua cantitatea de ulei din mâncare.

3. Folosirea în exces a produselor ultraprocesate de post gen șnițele de post, hamburger de post, chiftele de post etc. Acestea conțin cantități mari de grăsimi și de multe ori și zahăr.”, a scris Carmen Brumă, pe Facebook.

Vă recomandăm să citiți și: