Ce nu știai despre consumul de NUCI și MIGDALE

Publicat: 22 04. 2015, 12:01

Un studiu recent a dezvăluit faptul că arahidele asigură un nivel optim de bacterii prietenoase în sistemul digestiv și pot preveni intoxicațiile alimentare. Prezentăm mai jos alte beneficii ale nucilor:

Nucile de Brazilia

O sursă foarte bună de seleniu care poate fi asigurată zilnic – două nuci din acest soi asigură 100% din necesarul zilnic de seleniu, adică 75 de micrograme. Seleniu este necesar în producerea de anticorpi, importanți în sistemul imunitar, și în producția de tiroxină, necesară în reglarea metabolismului. De asemenea, contribuie la scăderea riscului de cancer al vezicii urinare și prostatei.

Migdalele

Este nevoie de doar 10 migdale pentru a asigura necesarul zilnic de calciu (700 de miligrame), important pentru sănătatea oaselor. Acestea sunt bogate și în vitamina E, care contribuie la menținerea sănătății pielii. De asemenea, sunt bogate în fibre, iar coaja lor are proprietăți antiinflamatorii, fiind bogată în antioxidanți.

Nuci caju

Sunt o bună sursă de fier, 30 de grame de nuci asigurând 2 miligrame din acest mineral (o femeie are nevoie zilnic de 14,8 miligrame, iar un bărbat, 8,7 miligrame). Totuși, fierul din aceste nuci nu este absorbit de organism la fel ca fierul din carne, spun specialiștii. Din acest motiv, trebuie să se consume alături de surse de vitamina C – kiwi, salate cu ardei gras și roșii, suc de portocale.

Nuci

Sunt bogate în fibre și proteine, menținând senzația de sațietate, în acizi grași omega 3 și antioxidanți, reduc riscul de maladii oculare, precum degenerarea maculară provocată de îmbătrânire, și declin cognitiv, dar și de maladii cardiace.

Arahide

Sunt bogate în fibre, proteine, având un indice glicemic scăzut, astfel încât pot stabiliza nivelul de zahăr din organism. Specialiștii spun că se supraestimează nivelul de calorii din nuci (o mână conține 180 de calorii), pentru că acestea nu sunt absorbite ușor în organism, livrând doar două treimi din energia potențială.