De ce e bine să mănânci un pumn de nuci în fiecare zi

Publicat: 26 01. 2015, 18:58
Actualizat: 18 05. 2015, 17:19

Nucile au un conținut ridicat de acizi grași Omega 3, motiv pentru care medicii nutriționiști le recomandă în special persoanelor care suferă de depresie, acuză stări de oboseală sau se confruntă cu astenie.

Mai multe, aceste fructe conțin minerale precum fier, fosfor, potasiu, magneziu, iod, vitaminele A, B, C, E și P, peste 20 de aminoacizi, grăsimi nesaturate și proteine. De aceea ele rămân un aliment de bază în cadrul unei diete sănătoase.

Având în vedere multitudinea de nutrienți pe care aceste fructe le aduc organismului, medicii ne recomandă să mâncăm zilnic un pumn de nuci.

În plus, datorită conținutului ridicat de grăsimi bune, nucile sunt recomandate mai ales în perioada iernii, când factorii externi au un efect negativ asupra pielii. Totodată, ele îmbunătățesc elasticitatea pielii, iar consumul lor este indicat și persoanelor care suferă de diverse eczeme sau psoriazis.

Consumul de nuci nu este contraindicat persoanelor care suferă de hepatită, dar acestea trebuie să mănânce în cantități mici. Nucile nu provoacă tulburări digestive dacă sunt corect asociate. Nu mânca niciodată nuci la o masă copioasă, de prânz sau cină. Se pot asocia cu crudități, dar nu se recomandă combinarea cu făinoase, carne, amidon, produse de patiserie și dulciuri.