La ce ajută organismul vinul și cafeaua

Publicat: 01 05. 2016, 11:52
Actualizat: 05 07. 2016, 20:51

Vin și cafea, dar fără zahăr. Acesta din urmă trebuie evitat pe cât posibil. Primele două sunt, însă, recomandate, întrucât ajută la diversificarea bacteriilor din intestin. 

Studiul citat de Time a urmărit să identifice factorii care contribuie la diversificarea florei microbiene din organismul uman. După analizele făcute celor 1.135 de participanți la studiu, oamenii de știință au putut să afirme că vinul, cafeaua, ceaiul și iaurtul sunt alimentele care au contribuit în sens pozitiv la diversificarea microbiană de la nivelul intestinului. 

De partea cealaltă, alimente precum sucurile acidulate sau obiceiul fumatului în timpul sarcinii nu fac altceva decât să scadă această diversitate. 

„Din câte știm noi, acesta este primul studiu care a identificat interacțiunea dintre diverși factori și diversitatea microbiană intestinală la o scală atât de mare”, a declarat Jingyuan Fu, profesor asociat la Universitatea din Groningen, cea care a realizat cercetarea.