Protejează-ți inima. Câtă ciocolată să mănânci ca să reduci riscul apariției insuficienței cardiace

Publicat: 29 08. 2018, 17:14

Mulți oameni cred că pentru a trăi cât mai sănătos, trebuie să elimine toate formele de gustări dulci din alimentația lor. Cu toate acestea, un studiu recent, prezentat la conferința Societății Europene de Cardiologie din München, afirmă că moderația, nu lipsa, este esențială pentru prevenirea problemelor cardiace.

O echipă de cercetători a evaluat mai mult de o jumătate de milion de adulți pentru a descoperi modul în care consumul de ciocolată afectează sănătatea inimii.

Oamenii de știință au ajuns la concluzia că consumul a trei batoane de ciocolată pe lună poate reduce riscul de insuficiență cardiacă cu 23%, comparativ cu cei care nu mănâncă deloc ciocolată.

Cu toate acestea, consumul de ciocolată în cantități mari poate duce la un risc crescut de insuficiență cardiacă cu 17%, motiv pentru care este important să nu faceți exces.

Dr. Chayakrit Krittanawong, cercetător principal al studiului, a explicat cum flavonoidele (o clasă de metaboliți secundari ai plantelor, cunoscuți pentru proprietățile lor antioxidante) găsite în ciocolată pot fi benefice sănătății.

„Cred că ciocolata este o sursă importantă de flavonoide, care este asociată cu reducerea inflamației și creșterea colesterolului bun”, a spus el, potrivit The Telegraph.

El a mai spus că consumul de flavonoide poate crește nivelul de oxid nitric găsit în organism, care la rândul său crește fluxul de sânge și îmbunătățeste circulația.

Cu toate acestea, ciocolata poate avea niveluri ridicate de grăsimi saturate, a adăugat el.

„Aș spune că consumul moderat de ciocolată neagră este bun pentru sănătate”.

Echipa care a condus studiul a examinat cinci studii separate pentru cercetarea lor, care a constat din 575.852 de persoane în total.

Ei au declarat că sunt necesare cercetări suplimentare pentru a explora legătura dintre consumul de ciocolată și sănătatea inimii.

La începutul acestui an, un studiu realizat în California a concluzionat că consumul de ciocolată neagră poate avea un efect pozitiv asupra sănătății mintale prin ameliorarea stresului și sporirea funcției de memorie.

Foto: Hepta