Cât de sănătoasă este SLĂNINA cu ceapă. Răspunsul neurochirurgului Vlad Ciurea: „Mai trebuie o generație ca să ne educăm”

Publicat: 08 12. 2023, 15:51
Actualizat: 08 12. 2023, 16:09
Cât de sănătoasă este slănina cu ceapă. Răspunsul neurochirurgului Vlad Ciurea: „Mai trebuie o generație ca să ne educăm”

Odată cu venirea sezonului rece, mulți români consumă slănină cu ceapă și pâine. Dar cât de sănătoasă este o astfel de masă? Citește mai jos răspunsul neurochirurgului Vlad Ciurea.

„Noi trebuie să mâncăm, în special, ce am învățat să mâncăm în copilărie. Acele prime elemente se implementează în celule noastre”, este de părere prof. dr. Vlad Ciurea.

Conform sursei citate, nu reținerea sau eliminarea din alimentație este răspunsul. „Secretul este echilibrul”, susține medicul.

„Să știm ce ne face rău! Tuturor ne place slana cu ceapă”

„Degeaba Ardeleanului eu îi duc pe masă cele mai formidabile feluri de pește, de fructe de mare, că ardeleanul zice: No, apoi pentru mine cel mai bun pește e porcul! Nu poți, pentru că schimbi structura.

Este foarte greu, mai trebuie o generație ca să ne educăm, iar noi de aici mâncăm într-un anumit fel. E foarte greu să schimbi alimentația.

În primul rând, alimentația sănătoasă pe care o știm și o credem este alimentația pe care o cere organismul și suntem, mai mult sau mai puțin, sclavii acestei alimentații.

Răspunsul este: un echilibru. Să știm ce ne face rău! Tuturor ne place slana cu ceapă. Tuturor! Dar totul cu măsură!

Acesta este răspunsul, să ții lucrurile în echilibru! Și să știi clar, că și vârsta contează, că la o anumită vârstă arzi mai mult, la alta mai puțin”, a spus neurochirurgul Vlad Ciurea, conform Antena 3 CNN.

Cu cât se vinde un PORC în iarna lui 2023

Românii sunt mari consumatori de carne de porc, anual tăindu-se milioane de exemplare.

Iar iarna, în preajma sărbătorilor, multe preparate sunt nelipsite din meniul tradițional, de la friptură de porc şi jumări și până la piftie cu carne de porc, şorici, slănină, ciolan afumat, cârnaţi și caltaboşi.

În piață, se vorbește că preţul mediu pentru un kilogram de carne de porc va fi, în decembrie 2023, undeva la 24 de lei. Trebuie spus, însă, că prețul variază foarte mult, în funcție de zonă și supermarket.

De exemplu, arată Antena 1, supermarketul online de la Mega Image vinde ceafa de porc fără os cu 23,39 lei (aproximativ 650 de grame), iar un cotlet de porc fără os, pachet special, cu 38,49 lei (aproximativ 1,1 kilograme).

La Auchan, un kilogram de carne tocată de porc costă 20,99 lei, un kilogram de ceafă de porc afumată vrac, 45,95 lei, iar un kilogram de slănină de porc afumată se vinde cu 27,95 lei.

Totuşi, trebuie precizat că a început să crească, din nou, numărul celor care cumpără carne de porc în aşa fel încât să-şi realizeze acasă produsele tradiţionale. Dacă în anii trecuți românii mergeau să se aprovizioneze de la magazine de specialitate, anul acesta ei preferă, pe cât posibil, să pregătească acasă bunătățile din porc. (Citește mai multe despre acest subiect aici…)