SFECLA- aliment minune în toate bucătăriile lumii. Sănătate în farfurie: borș, budincă sau garnitură

Publicat: 10 10. 2018, 10:13
Actualizat: 25 03. 2019, 20:28

Acest „super-aliment” reprezintă o sursă excelentă de vitamina B, folați, mangan și potasiu. De asemenea, este o sursă bună de fibre, vitamina C, magneziu, fier, cupru și fosfor.

Dr. Oz a afirmat că mai mulți dintre pacienții săi au declarat că sucul de sfeclă roșie le oferă energie și vitalitate pe parcursul unei zile. Studiile arată că acest lucru se datorează componentelor sucului de sfeclă, care ajută la îmbunătățirea circulației sângelui. Sucul de sfeclă pare să ajute organismul să răspundă mai bine la diferite sarcini, balansând nivelul de oxigen consumat și crescând nivelul de rezistență a corpului.

Sfecla roșie în gastronomie

Sfecla este utilizată în aproape toate bucatariile lumii, fiind consumată atât în garnituri și salate, cât și în supe, borșuri sau deserturi.

De exemplu, în bucătăria indiană, sflecla este tocată, fiartă, condimentată și servită ca garnitură.

În Rusia și Ucraina se prepară un borș de sfeclă. În acest caz, sfecla este dată prin razatoare sau tocată.

În zona asiatică, sfecla este consumată crudă sau murată, iar în Australia sfeclă este inclusă în rețetele de hamburgeri. Chiar și lanțurile de fast food servesc sfelcă în hamburgerii pe care îi comercializează în Australia.

Mai multe detalii despre beneficiile sfeclei pentru sănătate pe CSID