Doctorul de copii Mihai Craiu explică exact ce se întâmplă cu elevii când poartă masca ore întregi la școală! VIDEO cu experimentul făcut de celebrul medic

Publicat: 16 09. 2020, 11:34
Actualizat: 16 09. 2020, 11:39

Medicul pediatru Mihai Craiu a făcut un experiment care arată ce se întâmplă cu copiii care poartă masca ore întregi la școală. Potrivit doctorului, care a purtat mai multe ora masca, saturația nu suferă modificări din cauza protecției.

„A început școala. Pentru unii on-line pentru alții in persoană. Deci cu mască, păstrarea distanței în clasă, aerisit și spălat bine mâinile.

Voiam doar să vă arăt, cu ajutorul unui pulsoximetru, că purtatul măștii nu produce hipoxie. Urmăriți cu atenție valorile de saturație (mereu sunt afișate valori peste 95%, cât ar fi cea mai mică valoare normală) si cele de puls (se vede că imi este cald și sunt obosit, cu ceva tahicardie, având valori de 86-100/minut).

Copiii vor fi bine. Nu vor avea nici un fel de hipoxie de la purtarea corectă a măștii”, a explicat medicul Mihai Caiu.

Acesta mai spune că există și variante unei pauze scurte!

„Iar în cazuri excepționale există si varianta de „pauză” scurtă de mască, în exterior, când nu se află nimeni în apropiere. De profesori și bunici trebuie să avem grijă! Spor la școală!”, mai spune medicul.

Medicul pediatru Mihai Craiu susține întoarcerea la școală a copiilor

Medicul pediatru Mihai Craiu susține întoarcerea la școală a copiilor și a detaliat, la Gândul Live, măsurile pe care trebuie să le respecte elevii și dascălii pentru a preveni răspândirea noului coronavirus.

„Principiul ce recomandă epidemiologii, aia ar trebui să facem din punct de vedere instituțional, nu pot comenta o chestie care este statuată printr-un ordin de ministru, pot numai să spun că decizia va fi, în ultimă instanță, a părinților. Ei vor decide – știind starea de sănătate a bunicilor din familie, a copiilor, dificultățile de transport până la și de la școală – și vor lua o decizie”, a declarat medicul Mihai Craiu, la Gândul Live.

„Unde sunt spații închise neventilate, acolo este esențială purtarea măștii”

Întrebat ce ar trebui să facă, atunci când ajung la școală, copiii, medicul a recomandat dublarea distanței stabilite, de un metru, dintre copii.

„E o măsură reflectată în toate reglementările de la ECDC și OMS și care, în momentul acesta, este aplicabilă în țări ale Uniunii Europene care deja au deschis școlile”, a explicat medicul, dând exemplul Scoției, unde s-au reluat cursurile de două săptămâni. Acesta este distanța în care, balistic, ar putea să se depună picăturile de salivă atunci când vorbim, a detaliat medicul.