Fetița de cinci ani umilită și bătută de propria mamă: „I-a spus mamei că îi e foame și a luat-o la bătaie” (DECLARAȚII EXCLUSIVE)

Publicat: 14 09. 2020, 18:04
Actualizat: 14 09. 2020, 18:40
Fetița de cinci ani, umilită și bătută de propria mamă: „I-a spus mamei că îi e foame și a luat-o la bătaie Foto: captură video Facebook

Cazul tulburător al fetiței de cinci ani care a fost bătută și umilită de propria mamă, în repetate rânduri, a ajuns viral după ce o serie de imagini au apărut pe rețelele sociale. Pe imagini se observă cum femeia s-a filmat, în timp ce o lovește și o trage de păr pe copila lipsită de apărare.

Potrivit informațiilor obținute de GÂNDUL.RO, femeia a mai fost audiată în trecut, însă nu a fost reținută deoarece nu existau probe. Copila de doar cinci ani locuia cu mama sa, în cartierul Giulești, iar tatăl este plecat la muncă în străinătate.

Maria Cristina, de la Asociația Inimi de Campioni, este cea care primit imaginile și a făcut cazul public. Imediat, femeia a alertat poliția.

Am încercat să o caut, deoarece poliția nu a găsit-o, inițial, la cele două adrese pe care le avea. Tatăl fetiței este cel care m-a căutat și încearcă în cel mult două zile să ajungă în România. Copilul a fost dus la centrul de plasament. Tatăl ei a sunat  și cei de acolo nu înțelegeau de ce copila se află acolo. Cam așa funcționează sistemul la noi. Tot tatăl mi-a comunicat că a sunat-o aseară pe femeie și fetița i-ar fi spus mamei că îi e foame, după care a bătut-o. Nu este singurul caz din România, este unul norocos că am dat de el ”, spune Maria Cristina.

Ce spun oamenii legii

În urma apariției în spațiul public a unor imagini, în care apare o minoră, agresată fizic și psihic de mama ei, facem precizarea că la data de 13 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Secția 4 Poliție s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de rele tratamente aplicate minorului.Persoanele implicate au fost identificate de către polițiști, iar cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, în vederea stabilirii cauzelor și împrejurărilor în care s-a produs evenimentul.Totodată, în cauza a fost sesizata DGASPC”, potrivit unui comunicat al Poliției.

Mai multe cazuri de violență domestică în pandemie

În vreme de pandemie, numărul sesiunilor de consiliere oferite de Asociația Telefonul Copilului, a crescut alarmant. În total, specialiștii asociației au consiliat un număr de 1.291 de cazuri specifice pandemiei. Potrivit cifrelor care ne-au fost puse la dispoziție, ponderea este următoarea:

  • Consiliere psihologică cu privire la relația copil/părinte, dificultăți de adaptare la învățământul online, probleme emoționale, tristețe, depresie, anxietate, nevoia de comunicare, probleme sentimentale – 48,2%
  • Abuz, violență în familie – 29,7%
  • Consiliere juridică (exercitarea programului de vizită, menținerea legăturilor personale, încredințarea copilului) – 13%
  • Lipsa alimentelor și resurselor financiare – 9,1%