Simona Halep în finala turneului BRD Bucharest Open

Redactor:
Gândul
Simona Halep în finala turneului BRD Bucharest Open
Simona Halep, principala favorită, s-a calificat în finala turneului BRD Bucharest Open după ce a învins-o pe americanca Vania King, cu 6-7 (3), 6-4, 6-3, sâmbătă, în semifinale.

Favorita principală merge în a doua finală din 2016, chiar în fața propriilor fani, iar duminică, de la ora 16:00, se va lupta cu trofeul pe masă în meciul cu Anastasija Sevastova (66 WTA). Campioana noastră ar putea obține al doilea titlu la București, după cel câștigat în 2014, și al 13-lea al carierei. Meciul cu Vania King a fost foarte echilibrat, însă la fel de spectaculos.

Ambele jucătoare nu au excelat la serviciu, astfel că s-au făcut nu mai puțin de 20 de break-uri. În primul set, jucătoarea din Statele Unite s-a aflat mai tot timpul la conducerea partidei și a servit pentru adjudecarea primei manșe la scorul 5-3. Simona Halep a revenit spectaculos și a câștigat trei game-uri consecutive, însă nici sprtiva originară din Constanța nu a încheiat setul în favoarea sa și s-a ajuns la tiebreak. Aici, King a greșit mai puțin și s-a impus cu 7-3.

Manșa secundă a debutat la fel ca prima, cu Vania King la conducere, care s-a desprins la 2-0. Cu toate acestea, Halep a revenit la 3-3, iar punctul decisiv a fost la 4-3 pentru jucătoarea americană. Simona a devenit mult mai agresivă și nu a mai comis la fel de multe erori neforțate, câștigând trei game-uri la rând și totodată setul, scor 6-4.

Decisivul a fost la fel de echilibrat. Simona a reușit un break important, apoi și-a făcut serviciul după o revenire excelentă de la 0-30 și s-a desprins la 4-1. În disperare de cauză, Vania King își cheamă antrenorul pe teren, iar acesta îi spune să joace la risc, pentru că Simona stă mult mai bine decât ea din punct de vedere fizic. King nu renunță la luptă și se apropie periculos la 4-3. Americanca pune în aplicare sfaturile antrenorului și reușește câteva retururi incredibile. Totuși, Halep a dat lovitura decisivă. A făcut un nou break și de această dată, nu a mai cedat avantajul și a câștigat cu 6-7, 6-4, 6-3.

În finala de duminică, Simona Halep, a cincea jucătoarea lumii, se va întâlni cu Anastasija Sevastova, locul 66 WTA, care a trecut în două seturi, scor 6-3, 6-2 de germanca Laura Siegemund, a patra favorită la BRD Bucharest Open.

Inchide