A fost efectuată tragerea la sorți a grupelor de la Turneul Campioanelor 2022 la tenis feminin! Unde se desfățoară și cum arată cele două grupe de la Fort Worth

Publicat: 29 10. 2022, 20:15

Meciurile din grupe vor începe luni, 31 octombrie, semifinalele sunt programate pentru duminică, 6 noiembrie, iar finala va avea loc luni, 7 noiembrie.

Turneul Campioanelor revine în SUA, la Fort Worth, după o pauză de 17 ani: între 2002 și 2005, Los Angeles a fost orașul care a găzduit întrecerea celor mai bune jucătoare ale sezonului în WTA.

În anul 2019 s-a jucat la Shenzhen, iar în 2020 a fost anulat din cauza pandemiei. În 2021, Steve Simon, șeful WTA, a retras competiția din China, ca urmare a cazului Shuai Peng.

Cele două grupe de la Turneul Campioanelor 2022, stabilite în urma tragerii la sorți, arată astfel: Iga Swiatek (Polonia), Cori Gauff (SUA), Caroline Garcia (Franța) și Daria Kasatkina (Rusia), în Grupa Tracy Austin, și Ons Jabeur (Tunisia), Jessica Pegula (SUA), Maria Sakkari (Grecia) și Aryna Sabalenka (Belarus), în Grupa Nancy Richey.

A fost efectuată tragerea la sorți a grupelor de la Turneul Campioanelor 2022 la tenis feminin! Unde se desfățoară și cum arată cele două grupe de la Fort Worth

Cele opt tenismene calificate au fost repartizate în două grupe, iar primele două clasate vor obține calificarea în semifinalele ultimei întreceri a sezonului din calendarul WTA.

Caroline Garcia va disputa Turneul Campioanelor de la Fort Worth (SUA), care va debuta luni, fără antrenorul său Bertrand Perret, cel care i-a permis să câştige în 2022 trei titluri WTA şi să urce pe locul 6 mondial, a anunţat antrenorul pentru cotidianul L’Equipe.

„În ultimele săptămâni, au fost mai multe probleme care au stricat ambianţa şi am preferat să mă retrag. Eu fac această meserie de plăcere, iar în acest caz nu mai exista”, a spus Perret pentru publicaţia franceză, fără alte detalii.

Sub conducerea lui Perret, Garcia a trecut de pe locul 75 mondial pe 6, câştigând trofeele la Bad Homburg, Varşovia şi Cincinnati.

Emma Răducanu ratează Billie Jean King Cup

Emma Răducanu nu va juca la Billie Jean King Cup, faza finală de la Glasgow, de luna viitoare, din cauza accidentării la încheietura mâinii care i-a pus capăt sezonului, scrie The Guardian.

Britanica fusese inclusă în echipa Marii Britanii pentru turneul final care începe pe 8 noiembrie la Emirates Arena.

„Este dezamăgitor să primesc vestea de la medici că nu voi fi gata la timp, mai ales că este acasă”, a spus Răducanu.

Următorul clasament WTA nu va suferi modificări la vârf. Simona Halep se va menține pe poziția a 10-a și are mari șanse să închei anul pe acest loc.