A murit o legendă a sportului românesc: Ion Panțuru avea 82 de ani

Publicat: 18 01. 2016, 08:12

„Federația Română de Bob și Sanie își exprimă regretul pentru trecerea în neființă a lui Ion Panțuru, considerat emblema bobului românesc. Ion Panțuru este singurul român medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de Iarnă, desfășurate în anul 1968 la Grenoble. A concurat la bobul de două persoane împreună cu frânarul Nicolae Neagoe, iar performanța lor nu a mai fost egalată până în prezent”, se arată în comunicatul FR Bob și Sanie.

Ion Panțuru a făcut parte și din echipa de bob patru persoane a României care s-a clasat pe locul 10 la Jocurile Olimpice de la Sapporo din anul 1972. Împreună cu frânarul Dumitru Focșeneanu, a câștigat medalia de argint la Campionatul Mondial din 1969 și medalia de bronz la Campionatul Mondial din 1973.

În cariera de antrenor, care a urmat activității de sportiv, Ion Panțuru a format mai multe generații de sportivi valoroși în bobul românesc. A fost declarat Maestru Emerit al Sportului și numit cetățean de onoare în trei orașe de pe Valea Prahovei, în Comarnic, Sinaia și Bușteni.