Alexandru Arşinel a murit la vârsta de 83 de ani! Era fan FCSB. De ce îl aprecia pe Gigi Becali

Publicat: 29 09. 2022, 23:22

Alexandru Arşinel a murit la vârsta de 83 de ani, fiind internat la terapie intensivă la Spitalul Universitar din Capitală.

A fost internat recent și la Institutul Clinic Fundeni, în secţia de ATI. Anul trecut a fost operat pe inimă și a avut în trecut un transplant renal. Avea şi diabet zaharat, dar și probleme legate de tensiunea arterială.

A fost cunoscut și pentru colaborarea cu Stela Popescu. Era director al Teatrului de revistă „Constantin Tănase”, acolo unde a jucat peste patru decenii.

Alexandru Arşinel a murit la vârsta de 83 de ani! Era fan FCSB. De ce îl aprecia pe Gigi Becali

Alexandru Arşinel s-a născut în localitatea Dolhasca, judeţul Suceava, și a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti în 1962. Din 1978, a format celebrul cuplu cu Stela Popescu, actrița care a murit în 2017.

În ultima sa declarație de avere, completată la începutul lunii iunie 2020, Arșinel a scris că încasa 33.720 lei pe an (pensie de revoluționar), 73.512 lei (pensie), 74.772 lei (indemnizaţie de merit de la Ministerul Culturii) şi 10.800 de lei (o indemnizaţie handicap gr. 2 pentru că o îngrijea pe soţia bolnavă). Totalul anual a fost de 107.232 lei, ceea ce înseamnă 8.936 lei pe lună.

„Cu FCSB, FCSB, da, da. Nu neapărat pentru Gigi Becali. Îl apreciez pentru ceea ce face, a băgat bani mulţi în fotbal. A ridicat mulţi fotbalişti. Îi mişcă, îi ridică… Vă reamintesc că-l apreciez din punct de vedere al investiţiilor.

S-ar fi putut ca fără investiţiile lui Becali, o parte a fotbalului românesc să dispară. Faptul că de undeva au venit nişte bani aproape permanent… Sunt credincios clubului de fotbal Steaua, faptul că şi-a schimbat câteva litere în faţă nu m-a determinat să renunţ… Nu am o pasiune specială pentru fotbalul jucat pe stadionul Steaua. Am o pasiune faţă de jucătorii care au creat ceva.

M-a surprins că foşti colegi de la Steaua nu au putut să-şi dea mâna şi să meargă pe o anumită direcţie”, a declarat Alexandru Arșinel în urmă cu doi ani la Digi Sport.