Argint pentru România la Campionatul Mondial de Bob U-23! Ce rezultate s-au mai obținut

Publicat: 17 01. 2023, 08:55

România a obţinut trei medalii, una de argint şi două de bronz, la Campionatele Mondiale de bob Under-23 de la Winterberg (Germania), desfăşurate în weekend.

Argintul a fost cucerit duminică la bob-2 feminin de Georgeta Popescu şi Antonia Sârbu, cu timpul de 1 min 56 sec 86/100.

Victoria a revenit perechii germane Charlotte Candrix/Cynthia Kwofie, cu timpul de 1 min 55 sec 20/100.

Sâmbătă, românii au câştigat bronzul la monobob feminin, prin Georgeta Popescu, campioană olimpică de tineret şi campioană europeană de juniori, şi la bob-2 masculin, prin Andrei Nica şi Mihai Calancea.

Argint pentru România la Campionatul Mondial de Bob U-23! Ce rezultate s-au mai obținut

ProSport a organizat Gala ”Mari sportivi” la finalul anului trecut, în cadrul căreia a acordat premii pentru cei mai buni sportivi ai anului 2022. Pe lista premianților s-a aflat și câmpineanca Georgeta Popescu, campioană olimpică en-titre în proba de monobob, la tineret, cetățean de onoare al municipiului Câmpina.

La o vârstă fragedă, doar 19 ani, prahoveanca Georgeta Popescu este noua campioană europeană la monobob, competiție ce a avut loc în Germania, pe pârtia de la Winterberg.

Campioana olimpică de tineret a obţinut aurul la junioare cu timpul de 2 min 01 sec 52/100, urmată de poloneza Julia Slupecka (2:02.76) şi de o sportivă franceză, Camila Copain (2:04.73).

Sportiva, originară din Câmpina, este, totodată, prima campioană olimpică a României din istoria monobobului. Și asta în condițiile în care vine dintr-o țară în care nu există nicio o pistă de bob destinată acestei discipline sportive.

Imediat după absolvirea Colegiului Tehnic „Constantin Istrati” din Câmpina, tânăra a cucerit medalia de aur la monobob, la Jocurile Olimpice de Tineret, de la Lausanne, în Elveția. La data de 19 ianuarie 2020, Georgeta Popescu devenea prima româncă, campioană olimpică într-un sport de iarnă. Sportiva originară din Câmpina, legitimată la CS Sinaia, se impunea în proba de monobob din Lausanne, Elveția.