„Arma secretă” a lui Pițurcă: L-am păstrat pentru retur

Publicat: 16 11. 2013, 09:50

Selecționerul Victor Pițurcă a explicat, vineri, că nu regretă că nu l-a folosit pe Alexandru Maxim titular la meciul cu Grecia, din prima manșă a barajului de calificare la CM-2014, apreciind că a dorit să-l păstreze pe acesta pentru returul de la București.

„Nu regret că nu l-am băgat de la început pe Maxim, nu regret deloc, cei care au jucat au făcut-o bine. Sperăm că la București, dacă va juca, să demonstreze că m-am înșelat. L-am păstrat pentru retur, l-am folosit pe Stancu în spatele lui Marica și pentru Maxim e mai greu să joace pe bandă contra grecilor. Am jucat cu Cociș în locul lui Lazăr pentru că Lazăr a acuzat o oarecare stare de oboseală, pentru că terenul nu-i permitea și pentru că eu îl voiam titular la București. Chiricheș s-a antrenat separat, îi este frică să nu se lovească, sper să poată să joace în retur”, a declarat Victor Pițurcă în conferința de presă de după meci.

Reprezentativa de fotbal a României a fost învinsă, vineri seară, cu scorul de 3-1 (2-1), de selecționata similară a Greciei, în meciul tur disputat pe stadionul Giorgios Karaiskakis din Pireu, contând pentru barajul de calificare la Cupa Mondială din Brazilia, din 2014. Pentru România a marcat Stancu ’19, iar pentru Grecia au înscris Mitroglou ’14, ’66 și Salpingidis ’20. Meciul retur va avea loc, marți, de la ora 21.00, pe Arena Națională din București.