Avocatul lui Copos susține că poate obține eliberarea acestuia din închisoare: ”Nu poți condamna un om dacă n-a avut nicio atribuție”

Publicat: 25 03. 2014, 12:17
Actualizat: 08 08. 2014, 18:19

Cazacu spune că fostul patron al Rapidului a fost condamnat pe nedrept, deoarece judecătorii de la Curtea de Apel nu au încadrat corect faptele.

”George Copos este condamnat după noul cod penal, deși are infracțiuni ce pot fi sancționate doar după vechiul cod. Dacă sunt mai multe fapte, se pot da pedepse după noul cod doar dacă faptele au fost făcute după 1 februarie 2014, ceea ce nu e valabil la Copos”, a declarat Ioan Cazacu la o televiziune de știri.

În plus, Cazacu spune că George Copos nu a avut nicio ”atribuție” în Dosarul Transferurilor. ”Nu poți condamna un om dacă el n-a avut nicio atribuție. Nu s-a atins nici măcar de masă, de conturi, de nimic”, a mai spus Cazacu.

Totodată, avocatul a contestat faptul că George Copos nu a fost lăsat să își facă ordine în afaceri, înainte să fie arestat. ”Are 2.400 de locuri de muncă, plătește taxe și impozite de 2 milioane de euro prin societățile lui. De ce atâta grabă să fie condamnat?”, s-a întrebat Cazacu.