Avocatul Poporului s-a sesizat în cazul morții lui Patrick Ekeng

Publicat: 10 05. 2016, 13:55

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu și efectuează anchetă în cazul decesului jucătorului de fotbal al clubului Dinamo București, Patrick Ekeng.

Într-un comunicat al instituției se notează că verificările „vizează atât împrejurările în care s-a petrecut tragicul eveniment cât și starea în care se găsește sistemul de ambulanță la nivel național, iar concluziile vor fi incluse în viitorul Raport Special al Avocatului Poporului privind sistemul național de sănătate.”

Contactat de MEDIAFAX, Victor Ciorbea a declarat că „există multe semne de întrebare în legătură cu modul în care s-au desfășurat evenimentele, modul în care s-a intervenit imediat după acest tragic accident și este firesc să ne sesizăm și să vedem care este exact situația. Asta în contextul în care am tot spus că este nevoie și de o anchetă privind situația sistemului național de sănătate.”

Avocatul Poporului susține că, pe lângă altele, vor solicita în perioada imediat următoare documente atât de la clubul Dinamo cât și de la serviciul privat de ambulanță Puls.

Ancheta Avocatului Poporului vine după ce la nivelul Parchetului de pe lângă Tribunalul București este deja în lucru un dosar penal în care s-a început urmărirea penală in rem pentru ucidere din culpă.

Patrick Ekeng, în vârstă de 26 de ani, a încetat din viață vineri, după ce a căzut pe terenul de fotbal în timpul partidei dintre Dinamo și FC Viitorul.