Banner șocant al fanilor echipei Standard Liege: fostul căpitan, acum adversar, a fost ”decapitat”

Publicat: 26 01. 2015, 08:23

La intrarea echipelor pe teren, un grup de suporteri ai gazdelor a desfășurat bannerul pe care se putea vedea un bărbat mascat ce ține într-o mână o macetă și în cealaltă capul lui Steven Defour, alături fiind scris mesajul: „Red or dead” (Roșu sau mort).

Defour a jucat în meciul de duminică până în minutul 53, când a fost eliminat pentur cumul de cartonașe galbene. Standard Liege s-a impus cu scorul de 2-0.

Fost căpitan al echipei Standard Liege, cu care a câștigat de două ori campionatul Belgiei, Steven Defour joacă din acest sezon la Anderlecht Bruxelles. Defour a mai evoluat după plecarea de la Standard Liege (2011) și la FC Porto, până în vara anului 2014. Trecerea lui Defour la Anderlecht a fost criticată de suporterii echipei Standard Liege pe rețelele de socializare, iar unii fani i-au promis fostului căpitan o primire „foarte călduroasă”.

În contextul decapitărilor mai multor ostatici ai grupării Statul Islamic, bannerul afișat la meciul de duminică a șocat numeroși internauți.

Federația belgiană a reacționat prin intermediul directorului de comunicare, Bob Madou, care a postat următorul mesaj pe Twitter: „Banner de prost gust și inacceptabil la Standard-Anderlecht. Nu există nimic în regulament referitor la astfel de situații, dar vom vedea ce se poate face”.