„Barçagate”, nucleara detonată în fotbal! Fostul președinte Bartomeu și alți trei oficiali, arestați!

Publicat: 01 03. 2021, 20:15
„Barçagate”, nucleara detonată în fotbal! Fostul președinte Bartomeu și alți trei oficiali, arestați! / Sursa FOTO: wikimedia.org

„Barçagate” este nucleara detonată de Madrid în Catalonia. Fostul președinte al FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, și alți trei foşti sau actuali oficiali ai clubului, au fost arestaţi luni, 1 martie, în cadrul unei anchete privind campaniile de defăimare duse de gruparea „blaugrana” împotriva propriilor jucători!

Bartomeu, care a demisionat în octombrie, se află în custodia poliţiei „într-un comisariat, unde aşteaptă să fie audiat de anchetatori”, potrivit unei surse din dosar.

Șefii Barcelonei, după gratii!

Alți trei foşti sau actuali membri ai conducerii clubului au fost arestaţi: Jaume Masferrer (mâna dreaptă a lui Bartomeu), directorul general al Barcelonei, Oscar Grau, şi directorul juridic, Roman Gomez Ponti. Poliţia regională catalană a anunţat că a operat mai multe arestări după percheziţii efectuate la sediul clubului, în cadrul unei acţiuni care îl vizează, potrivit mai multor media, pe fostul preşedinte.

Afacerea „Barçagate” a izbucnit în urmă cu un an după o anchetă a postului de radio Cadena Ser în legătură cu o presupusă campanie de calomnii împotriva fotbaliștilor Lionel Messi și Gerard Pique (dar și alții) pe reţelele de socializare, campanie orchestrată de o firmă care lucra pentru clubul catalan. Această campanie ar fi urmărit să îmbunătăţească imaginea preşedintelui de atunci, Josep Maria Bartomeu, şi să murdărească reputaţia unor foşti sau actuali jucători sau a unor persoane din conducerea clubului.

Bartomeu a fost acuzat că a angajat compania I3 Ventures pentru a-şi îmbunătăţi imaginea în ultimul an al mandatului său de preşedinte şi de a oferi o versiune pozitivă a activităţii Consiliului de Administraţie pe reţelele de socializare. Pe lângă acest rol, firma a început o campanie de denigrare a unor personaje importante din familia blaugrana. I3 Ventures a lansat critici pe diverse conturi pe reţelele de socializare împotriva oficialilor de la Barcelona, a foştilor jucători, antrenori şi preşedinţi, precum şi a candidaţilor la alegerile pentru preşedinţie din 2021.

Alegerile pentru preşedinţia Barcelonei au fost programate pentru 7 martie, cei trei candidaţi fiind Joan Laporta, Victor Font şi Toni Freixa.