Messi rămâne la Barcelona, până la finalul sezonului, dar nu renunță la ideea plecării

Messi rămâne la Barcelona, până la finalul sezonului, dar nu renunță la ideea plecării
Messi rămâne la Barcelona, până la finalul sezonului
Publicat: 04/09/2020, 22:58
Actualizat: 04/09/2020, 23:12

Fotbalistul Lionel Messi a anunțat, a în cadrul unui interviu înregistrat, că va rămâne la Barcelona, până la finalul sezonului 2020/2021. Argentinianul ar fi putut să plece acum, dacă ar fi comunicat decizia înainte de 10 iunie. Noul sezon începe pe 20 septembrie, când clubul catalan va juca împotriva lui Bilbao.

Așadar, ccesta rămâne pe Camp Nou încă un sezon, deşi i-a transmis de mai multe ori preşedintelui Barcelonei în ultimul an că vrea să plece.

Mai mult, jucătorul susține că președintele clubului catalan, Josep Maria Bartomeu i-a promis că poate pleca vara aceasta, dacă vrea, şi nu s-a ţinut de cuvânt.

„Adevărul este că nu există niciun proiect la acest club. Astupă găurile atunci când apar. Nu aş merge niciodată la război cu clubul vieţii mele. De asta rămân. Bartomeu mi-a zis că singurul mod de a pleca este să plătesc clauza de 700 de milioane de euro – asta este imposibil. La finalul sezonului, acelaşi Bartomeu mi-a zis că e decizia mea… nu s-a ţinut de cuvânt”, a spus Messi.

Căpitanul Barcei a dat vina pe actuala conducere pentru prăbuşirea echipei în Europa, dar nu a vrut să se lupte în instanţă cu clubul său de suflet. De altfel, soţia şi copiii au început să plângă atunci când argentinianul le-a zis că vor  părăsi orașul Barcelona, odată cu plecarea lor de la celebrul club de fotbal.

Messi și Barcelona, în conflict din cauza clauzei de 700 de milioane de euro

Leo Messi îşi doreşte, în continuare, să plece de pe Camp Nou în această toamnă. Și, deși, conducerea clubului Barcelona susține că în cazul unui transfer al lui Messi la altă echipă se activează clauza de 700 de milioane de euro, reprezentanții fotbalistului spun că jucătorul poate pleca fără nicio obligație.

Conform contactului, clauza nu se mai aplică după finalul sezonului 2019/2020, deşi nu se specifică vreo dată. Barcelona insistă că acea clauză de 700 de milioane de euro rămâne valabilă în cazul unui transfer.

Jorge Messi, tatăl şi agentul lui Leo Messi, spune că această clauză de 700 de milioane de euro, invocată de clubul catalan şi liga spaniolă pentru transferul fiului său, este nulă.

Conform comunicatului publicat azi de tabăra argentinianului, Messi îşi poate rezilia contractul cu FC Barcelona fără să plătească nimic, iar clauza nu se mai aplică după finalul sezonului 2019/2020, deşi nu se specifică vreo dată.

„Nu ştim ce contract au analizat ei şi pe ce bază au concluzionat că acea clauză de reziliere rămâne validă dacă jucătorul a decis în mod unilateral să părăsească clubul la finalul sezonului 2019/2020″, se arată în scrisoare, potrivit Marca.

Antrenorul Pep Guardiola şi clunul de fotbal Manchester City aşteaptă și acum semnătura lui Messi, iar avocaţii jucătorului argentinian vor încerca, totuși, ca acesta să se transfere pe Etihad, doar dacă asta îşi doreşte cu adevărat.

Fanul unei echipe germane strânge bani ca să îl aducă pe Messi, deși e ca și transferat la Manchester City / Fotbalistul refuză deja să se mai antreneze cu Barcelona

Un fan al echipei germane de fotbal VfB Stuttgart a pornit o campanie de strângere de fonduri ca să-l cumpere pe Lionel Messi de la FC Barcelona, deși acesta este ca și transferat la Manchestr City.

Acest lucru nu l-a descurajat pe Tim Artmann, fanul respectiv fiind entuziasmat mai mult de faptul că, după 19 ani (cât a evaluat le Messi la clubul catalan), celebrul fotbalist argentinian poate ajunge la un alt club, oricare ar fi el.

El a creat un anunţ pe un site unde sunt organizate strângeri de fonduri și i-a încurajat pe fanii lui Stuttgart să doneze, pentru ca idolul lor să poată fi cumpărat, totuși, de echipa lor favorită, scrie Mediafax.

A setat ca obiectiv suma de 900 de milioane de euro, fiind suficientă pentru clauza de reziliere lui Messi şi salariul pentru următorii doi ani.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Detalii halucinante au ieșit la iveală în cazul presupusului criminal din Orhei. Bărbatul este bănuit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Decizie finală pentru plata cu BANCNOTE. Noua regulă devine OBLIGATORIE
Românul de 24 de ani, milionar din nimic. Cum a făcut munți de bani
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Începând de astăzi, turiștii trebuie să plătească taxă de intrare în Veneția