Blatter deplânge moartea lui Di Stefano, „jucătorul său preferat”

Publicat: 07 07. 2014, 20:46
Actualizat: 29 07. 2014, 17:08

„Sunt foarte întristat de anunțul decesului lui Alfredo Di Stefano. Era cel mai complet jucător pe care l-am văzut vreodată. A fost și jucătorul meu preferat. Îl urmăream când juca la Real Madrid și eram un tânăr reporter sportiv. Mai târziu, am avut privilegiul să-l întâlnesc și am devenit prieteni buni””, a declarat Blatter.

Pe contul său de Twitter, Sepp Blatter a postat două fotografii cu Di Stefano, una alb-negru cu jucătorul în tricoul Realului, iar alta color cu cei doi în costum.

Fostul fotbalist al echipei Real Madrid, Alfredo Di Stefano, a încetat din viață, luni, la spitalul Gregorio Maranon din Madrid, la vârsta de 88 de ani.

Alfedro Di Stefano era internat în spital de sâmbătă, după ce a suferit un stop cardiac la ieșirea dintr-un local aflat în apropierea arenei Santiago Bernabeu.

Real Madrid a anunțat decesul lui Di Stefano pe site-ul oficial, precizând că acesta a încetat din viață la ora locală 17.15.

Născut la 4 iulie 1926 la Buenos Aires, Alfredo Di Stefano și-a început cariera la echipa River Plate, iar apoi a făcut parte din „echipa de aur” a clubului Real Madrid, în perioada 1953-1963, când spaniolii au cucerit de cinci ori Cupa Campionilor Europeni. Câștigător al Balonului de Aur în 1957 și 1959, Di Stefano a cucerit de opt ori campionatul Spaniei și a fost de cinci ori cel mai bun marcator din Primera Division.

Ca internațional, Di Stefano a jucat șase meciuri pentru Argentina și 31 pentru Spania.