Brazilianul care a refuzat Anderlecht, Livorno și Rapid Viena pentru a veni la Petrolul Ploiești

Publicat: 26 01. 2014, 18:14

Gerson, în vârstă de 22 de ani, a refuzat Anderlecht, Livorno și Rapid Viena, pentru a veni la Petrolul, unde va purta numărul 35.

„De câteva luni știam de intersul Petrolului pentru mine. E o nouă provocare și sunt extrem de mulțumit că am semnat contractul. Am venit pentru a câștiga eventul, mă motivează și mai mult faptul că noua mea echipă are obiective îndrăznețe. Am aflat de la colegi și am văzut pe internet tot ce înseamnă aceast club, de la stadionul modern până la suporterii fanatici, care vin în număr mare la meciuri și susțin echipa. Abia aștept să-i văd și sper ca prestațiile mele să-i mulțumească”, a declarat Gerson.

La rândul său, managerul sportiv al Petrolului, Marius Nicolae, susține că fundașul este un mare câștig pentru formația lui Cosmin Contra. „Fanii noștri pot sta liniștiți, am transferat un fundaș de mare valoare și cu experiență internațională, aflat și în această iarnă în atenția mai multor cluburi puternice din Europa și Brazilia. Faptul că l-am convins să vină la noi nu poate decât să confirme că Petrolul atrage prin seriozitate, stabilitate și prin grupul fantastic creat aici. Era nevoie de un fundaș central după plecarea lui Benga, iar prin venirea lui Gerson am certitudinea că vom încheia campionatul fiind echipa cu cea mai puternică defensivă din Liga I”.

Brazilianul, care în prima jumătate a sezonului a jucat sub formă de împrumut la Ferencvaros, va debuta la Petrolul cu ocazia amicalului împotriva rușilor de la Anji Mahacikala.